Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

24 април 2024, 13:41 часа • 3275 прочитания

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите избори 2 в 1 – предсрочни парламентарни и европейски. Формациите внесоха станалите традиционни 9 999 подписа за регистрация за участие в изборите и обявиха, че ще водят позитивна кампания.

"Изборите са възможност страната ни да има титулярно правителство с ярки политически фигури, което да поема отговорност за управлението", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му партията отива на предсрочния вот с амбицията за победа и с възможността да осигури нормалност в българския политическия живот. Според Дончев последните три години са били години на безвремие. Още: Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

"Министерски съвет се беше превърнал в кръжок, курс по политика за незнаещи. Време е България да има титулярно и подготвено правителство, с ярки фигури. Стига с тези експерименти", коментира той.

"Ротация? Това е екзотика", добави Дончев. По думите трябва да се спазва Конституцията, която има ясна формула.

Вариантите след вота

Дончев отказа да очертае кои биха били евентуални бъдещи партньори на ГЕРБ-СДС след изборите, но отговори утвърдително, че скандалът с Агенция "Митници" би повлиял на евентуално партньорство с ПП-ДБ.

"Ще повлияе, ние не искаме да работим с фигури със спорен интегритет. С кой ще управляваме, ще отговоря на първия ден след изборите", каза той.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес