X
 
 

ГЕРБ сменили Бокова за ООН, защото получили информация, че ще я блокират

35049 14
photo of ГЕРБ сменили Бокова за ООН, защото получили информация, че ще я блокират
Снимка: БГНЕС
Управляващите са получили информация, че ще има блокираща квота за Ирина Бокова при гласуването за генерален секретар на ООН и заради това взело решение да смени кандидатурата ѝ с тази на Кристалина Георгиева.

Това се разбра от думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента. "Бяхме останали с впечатлението, че се иска новият шеф на ООН да е Източна Европа и да е жена", каза още Цветанов.

Георгиева: За мен беше чест

За мен беше чест да участвам в надпреварата за генерален секретар на ООН. Благодаря на българското правителство за доверието, както и н...

"Всички, може би, носим донякъде вина, че не се консолидирахме, нямаше тази единност по номинацията за наш кандидат за генерален секретар на ООН", каза още той.

"Това е решението, което е взето, смятам, че в тази кампания имаше едно вътрешно противопоставяне в страната ни и всеки се стремеше да изрази негативната си позиция относно номинацията на Бокова, впоследствие - на Георгиева", смята Цветанов.

По думите му когато двама се карат и вътрешнополитическият проблем излиза извън пределите на страната, когато е началото на президентска кампания, всеки ще търси реванш.

"Да бъдем разумни, да отдадем заслуженото на качествата на Бокова и на Георгиева - и едната, и другата заемат и към настоящия момент продължават да изпълняват функциите си в ЮНЕСКО и в ЕК", призова вторият човек в ГЕРБ.

Български реакции за ООН: Светът ни излъга, Германия ни провали

Резултатите от вчерашното гласуване на СС на ООН показват, че само сме имали надежда българин да е начело на ООН. От самото начало Анто...

По думите му решението е геополитическо, на великите сили. България е искала да се възползва от това, което е имало като предварителен анонс преди година, че следващият генерален секретар на ООН трябва да е от Източна Европа, при това жена.

Цветанов определя като изцяло популистко решението на опозицията за вот на недоверие, въпреки резултата след вчерашното гласуване в ООН.

Той го обяснява със стартиращата от утре национална предизборна кандидатпрезидентска кампания. Всяка една от партиите, коментира той, може би ще се възползва от резултатите в тяхна полза. Трябва да бъдем обективни и реалисти, каза председателят на групата на ГЕРБ в НС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Че цецко прави свирки на боцко е ясно, но как стои въпроса с взаимноста при тези пИдали?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Соросоидите нагло подхлъзнаха Бойко . Той горкият заслепен от мания за величие дори не се усеща ? Какво стана ? Толкова хвалиха Кристалина , а ето , че и тя се оказа негодна . Патката повярва , че има шансове само защото е жена и е от ИЗТОЧНА ЕВРОПА ?
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Такава олигофрения от страна на управляващи и подкрепящи ги сигурно няма в цялата вселена. Заслужаваме си положението. Синдрома на роба "да боготвориш екзекутора си" сигурно е най-характерен за България.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  НИЕ НАРОДА,ИСКАМЕ ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА
  : 6 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Днес Владимир Владимирович Путин показа на света, че западната цивилизация и нейния сегашен лидер – американската Империя на злото, също така няма да успеят да реализират тази мечта, която всъщност обслужва не обикновените хора, а свръх богатият и ненаситен западен олигархичен финансов и икономически елит! Това е положението, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари! Въпросът е – какво виж още ›› правим ние в този очертаващ се нов свят, който обаче има и своите историко-психологически примери? И въобще не ми се обиждайте, когато ви казвам, че сте идиоти! Мутрагеньо от Банкя трябва да се завре на кучето в гъза заради гафа с онова изчадие Кристалина Георгиева, а какво ще се случи с жената-мъж, с недоразумението партиен секретар и раб-факаджийка Цецка Мута-цачева?!?…
  : 7 !
 • Анализ на действията на МВнР и НАЧАЛНИКО им 4.3 Анализ на действията на МВнР и НАЧАЛНИКО им преди 3 години Профил на трол?
  Поживьом увидим, а?! Още като чу, че я подкрепят, госпожа Кристалина Георгиева почна да се стяга като за брюкселско хоро: то не бяха профилни снимки, позиции, интервюта, демонстрации, коментари... Поживяхме и видяхме, да! Видяхме как се излагаме пред света, защото не знаем с лявото или с дясното си ухо да слушаме. Поживяхме и видяхме как ударно ни отсвириха с пълната подкрепа за господин Гутериш виж още ›› . Поживяхме и видяхме, че само ние си надувахме балона и се правихме на много важни на международната сцена. Поживяхме и видяхме, че тая работа не е като оная работа, защото големите финтират по ъглите на дипломацията, докато ние още си белим чушките за лютеница. Със сигурност в ООН отдавна са си решили кой ще оглави организацията и с усмивки по лицата са наблюдавали нашенското държавническо шоу. Поживяхме и видяхме, че когато и да сме се намесили в работите на силните, все сме изяждали горещия картоф. Наздраве за тая дипломация!
  : 6 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  ПРЕКРАСНО, МНОГО ДОБРА ПОСТЪПКА НА ПРЕМИЕРА. ЯСНО ПОКАЗА, ЧЕ НЕ ИСКА РУСКО ВЛИЯНИЕ В ПОЛИТИКАТА СИ. И ВЪПРЕКИ СЪМНЕНИЯТА МУ ЗА СБЛИЖАВАНЕ С РУСИЯ, ТОЙ СИ ОСТАНА ЕДИНСТВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, КОЙТО ОТРЯЗА ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ. ТОВА Е ПОЗИЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, НЕ НА РУСИЯ. А ШМЕКЕРУВАНЕТО В ООН БЕШЕ ЯСНО, ХАХАХА, НЯМА РУСИЯ ДА СИ ОТМЪСТИ ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ Я СЛУШКАМЕ, ХАЙДЕ ДЕ. ТОВА С ТУРСКИЯ ПОТОК НЕ Е ЛИ СЪЩОТО виж още ›› , МНОГО ПО СКЪП, МНОГО МО ТРУДЕН ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ, НО ДА ПОКАЖЕМ НА НЕПОСЛУШНИТЕ НАШИ КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА. ОНЗИ ДЕН В ПРАВ ТЕКСТ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ ИМ ЗАЯВЯВА, ЧЕ ИСКА ЖЕНА ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА, ДНЕС ГЛАСУВА СРЕЩУ ЕДНАТА, Т.Е. НЕ ТЯХНАТА. ГЛАСОВЕТЕ НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ - КИТАЙ И РУСИЯ - ПРОТИВ. А, ДА И ОЩЕ ЕДНА ЦЕЛ, ДА СЕ РАЗБУНИ РУСОФИЛСКИЯ КОШЕР, ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РУГАЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ НАПОМНЯ, КОЛКО ХУБАВО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ, АКО ГИ БЯХМЕ СЛУШКАЛИ РУСИТЕ, НИЩО ЧЕ СА ПРЕСТАПНИЦИ. ХАХАХА, ГОЛЯМ СМЯХ
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Беше ясно, че Гутереш ще стане генерален секретар още от преди половин, един месец, цялата врътка сега се използва срещу ББ. ПРосто Русия използва и този външнополитически ход за намеса във вътрешните работи на България. Не че, нещо специално, ама защо пък да не спретне номер
  : 16 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! Днес Владимир Владимирович Путин показа на света, че западната цивилизация и нейния сегашен лидер – американската Империя на злото, също така няма да успеят да реализират тази мечта, която всъщност обслужва не обикновените хора, а свръх богатият и ненаситен западен олигархичен финансов и икономически елит! Това виж още ›› е положението, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари! Въпросът е – какво правим ние в този очертаващ се нов свят, който обаче има и своите историко-психологически примери? И въобще не ми се обиждайте, когато ви казвам, че сте идиоти! Мутрагеньо от Банкя трябва да се завре на кучето в гъза заради гафа с онова изчадие Кристалина Георгиева, а какво ще се случи с жената-мъж, с недоразумението партиен секретар и раб-факаджийка Цецка Мута-цачева?!?…
  : 4 !
 • 152 2 152 преди 3 години Профил на трол?
  Изключително "блокиране"?! Изключително плоски оправдания! Изключително неадекватни и прости политици! Ами Бокова чак на второ място се издигна, а фаворитката на САЩ,Германия и най-вече на ГЕРБ - Георгиева на 8-ма позиция!
 • Анализ и оценка на действията на МВнР и НАЧАЛНИКО им. 2.1 Анализ и оценка на действията на МВнР и НАЧАЛНИКО им. преди 3 години Профил на трол?
  Поживьом увидим, а?! Още като чу, че я подкрепят, госпожа Кристалина Георгиева почна да се стяга като за брюкселско хоро: то не бяха профилни снимки, позиции, интервюта, демонстрации, коментари... Поживяхме и видяхме, да! Видяхме как се излагаме пред света, защото не знаем с лявото или с дясното си ухо да слушаме. Поживяхме и видяхме как ударно ни отсвириха с пълната подкрепа за господин Гутериш виж още ›› . Поживяхме и видяхме, че само ние си надувахме балона и се правихме на много важни на международната сцена. Поживяхме и видяхме, че тая работа не е като оная работа, защото големите финтират по ъглите на дипломацията, докато ние още си белим чушките за лютеница. Със сигурност в ООН отдавна са си решили кой ще оглави организацията и с усмивки по лицата са наблюдавали нашенското държавническо шоу. Поживяхме и видяхме, че когато и да сме се намесили в работите на силните, все сме изяждали горещия картоф. Наздраве за тая дипломация!
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  ОСТАВКА НЕЗАБАВНО...ОТГОВОРНОСТА Е ВАША И ПЕРСОНАЛНА НЕ СЕ КРИИТЕ И НЕ СЕ ОПРАДАВАЙТЕ ...ВИЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ МЪТРИ И ФИЗКУЛТУРНИЦИ...НАРОДА ДА НАЛОЖИ ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ А ТЕЗИ ДЕТО ЩЕ ОТИДАТ ДО УРНИТЕ ДА ЗАДРАСКАМ НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  НИЕ НАРОДА,ИСКАМЕ ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Днес Владимир Владимирович Путин показа на света, че западната цивилизация и нейния сегашен лидер – американската Империя на злото, също така няма да успеят да реализират тази мечта, която всъщност обслужва не обикновените хора, а свръх богатият и ненаситен западен олигархичен финансов и икономически елит! Това е положението, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари! Въпросът е – какво виж още ›› правим ние в този очертаващ се нов свят, който обаче има и своите историко-психологически примери? И въобще не ми се обиждайте, когато ви казвам, че сте идиоти! Мутрагеньо от Банкя трябва да се завре на кучето в гъза заради гафа с онова изчадие Кристалина Георгиева, а какво ще се случи с жената-мъж, с недоразумението партиен секретар и раб-факаджийка Цецка Мута-цачева?!?…
  : 4 !