X
 
 

ГЕРБ внася промени в Наказателния кодекс за горенето на отпадъци

601 0
ГЕРБ внася промени в Наказателния кодекс за горенето на отпадъци
Снимка: БГНЕС
Представители на Парламентарната група на ГЕРБ ще внесат днес в деловодството на Народното събрание предложение за промени в Наказателния кодекс, свързани с нерегламентираното изгаряне на отпадъци, съобщиха от ГЕРБ.

След това вносителите на предложението ще дадат и пресконференция.

Фандъкова: ГЕРБ внася закон срещу горенето на отпадъци

ГЕРБ ще внесе закон с текстове, които санкционират хората, които горят отпадъци, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде БГН...

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева допусна възможността още преди коледната ваканция парламентът да разгледа предложението на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Мисля, че има смисъл в това, защото предвид на мръсния въздух, който има по градовете, ще трябва да се вземе отношение в тази посока. По правилник имаме възможност по много бърза писта да го прокараме до началото на коледната ваканция", заяви Караянчева пред журналисти.

"В последните дни има значителни превишения. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците", обясни вчера столичнит кмет Йорданка Фандъкова. 

"Знаете, че по отношение на отоплението с твърдо битово гориво, мерките които предприемаме и апелираме към хората, които се отопляват с дърва и въглища да се включат в проектите на Столична община за осигуряване на безплатна подмяна на отоплението с по-екологично.

Извънредни проверки за горене на отпадъци в София

Трикратно превишение на фини прахови частици във въздуха на София е било отчетено през предходното денонощие. Заместник-кметът по еколо...

В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като "Красна поляна".

Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа", обясни Фандъкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители