ГЕРБ защити Йорданка Фандъкова за мръсния въздух

3024
ГЕРБ защити Йорданка Фандъкова за мръсния въздух
Снимка: БГНЕС

От името на най-голямата структура на ПП ГЕРБ – градската структура на партията в София за пореден път заявявам, че ние категорично заставаме зад и подкрепяме кмета на София Йорданка Фандъкова и колегите в Столичния общински съвет.

Това заяви областният координатор на ГЕРБ за София Цветомир Паунов във връзка с мръсния въздух в столицата и призивите за оставка на кмета на Фандъкова, предаде репортер на БГНЕС.

Калоян Паргов: Оставката на Крусев не решава проблема, отговорност носи Фандъкова

Оставката на Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата. Така председателят на градския съвет на БСП-София и председател на групата...

На брифинг в централата на партията депутати и общински съветници дадоха информация относно мерките, предприети за справянето със замърсяването на атмосферния въздух в столицата и високото съдържание на фини прахови частици.

„Мерките за опазване на въздуха ние виждаме в един системен контрол за това какво се случва със столичния град, кои са основните замърсители и как реагираме“, подчерта Лорита Радева, председател на комисията по околна среда, земеделие и гори в Столичния общински съвет.

Тя увери, че по разпореждане на кмета непрестанно се извършват проверки за методите на отопление на всички места, носещи риск за замърсяването на въздуха – автосервизи и пунктове за смяна на гуми, където често се наблюдава горене на гуми и масла. От началото на годината са извършени над 1000 проверки, наложени са и санкции. Проверяват се и всички места, където има съмнение за нерегламентирано горене на отпадъци и стара дограма.

От своя страна народният представител от ГЕРБ Александър Ненков увери, че парламентът също предприема мерки за справянето с проблема, а за пример даде промените в данъчния закон, с които се повишиха налозите върху старите автомобили.

За състоянието на градския транспорт в София, който също има отношение към качеството на атмосферния въздух в града, отношение взе зам.-председателят на ресорната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков.

Димов: През уикенда замърсяването на въздуха в София е било 2-3 пъти над нормите

В събота въздухът в София е бил замърсен два пъти над нормите, в неделя – три пъти. Това каза днес екоминистърът Нено Димов от Ка...

Той припомни, че градският транспорт в града непрекъснато се обновява, а за последните 3 години има закупени над 300 транспортни средства, които отговарят на най-високите екологични критерии.

За мярката „Зелен билет“, който днес общината въведе за всички линии в столицата, Зарков обясни, че само до обяд са продадени над 40 хил. от него. Той е на стойност от 1 лев и на практика е дневна карта, защото важи през целия ден.

На 12 декември ще бъдат представени и 12-те нови електробуса на столичния автотранспорт по линиите 9 и 309. „На практика всички усилия, които се прилагат в тази сфера имат за цел да доведат до по-голяма привлекателност на градския транспорт“, увери Зафиров.

От ГЕРБ коментираха още една тема – оставката на зам.-кмета по транспорта в София Евгени Крусев заради проверката на прокуратурата на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

Ремонтът продължава въпреки оставката, а Столична община ще продължи да съдейства на държавното обвинение, обявиха от партията. От партията припомнят, че Евгени Крусев не е неин член, а е привлечен в екипа на Йорданка Фандъкова като експерт.

Фандъкова: Снимките от ремонта на ул. "Граф Игнатиев" са обработени

"Аз мисля, че това попремина, призовах всички да изчакаме да приключат ремонтите. Снимките, които се появяват, не винаги са коректни, в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com