Гергов обяви, че измолил от Станишев да остави Нинова в БСП

5856
Гергов обяви, че измолил от Станишев да остави Нинова в БСП
Снимка: БГНЕС

Помолих Сергей Станишев да направи Корнелия Нинова член на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 година, след като я освободи от поста на зам.-министър на икономиката. Това заяви бизнесменът Георги Гергов, който беше принуден точно от Нинова да се оттегли от Изпълнителното бюро на Столетницата. Причината – това, че е действал като посредник за неофициална среща между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на „Оверга” Сашо Дончев. През миналата седмица Дончев обяви, че на тази среща Цацаров му е отправял недвусмислени намеци да не надига прекалено глава и го е питал защо подкрепя „Да, България”, като го е съветвал да не отпуска много-много юздите на в. „Сега”.

Припомняме, че Нинова беше освободена от правителството на Тройната коалиция заради разследването срещу бившия шеф на "Топлофикация София" Валентин Димитров, по прякор Вальо Топлото. Причината за уволнението - тя се познавала със следователката по делото Татяна Шарланджиева и я помолила да не закача Красимир Гергов, който е състудент с Румен Овчаров, тогава министър на икономиката и енергетиката. Евентуалната търговия с влияние обаче не беше доказано в съда. По същото време Делян Пеевски изхвърча от поста заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии, защото изнудвал тогавашния изпълнителен директор на „Булгартабак“ Христо Лачев да осигури работа на приближени до Пеевски фирми с тютюневата компания, което също не беше доказано в съда. Нинова твърди, че са я замесили в скандалите с "Топлофикация" и "Булгартабак", защото не е удовлетворила икономически интереси на тогавашния директор на Националното следствие Ангел Александров, близък до ДПС. Тя остава и в ръководствата на Пловдивския панаир, в който Георги Гергов е силният човек и "Булгартабак" до 2009 година, когато е избрана за депутат от БСП.

Корнелия Нинова: Този парламент няма да изкара 4-годишен мандат

Смятам, че този парламент и това мнозинство няма да изкара 4-годишен мандат. Твърде много отстъпления от обещания, което води до разоча...

По думите на Гергов пред Канал 3 за Нинова и „Булгартабак” се знае – просто някои хора не си били свършили работата. Той обаче не влезе в никакви подробности. Бизнесменът потвърди, че знае, че прокурорските проверки срещу Корнелия Нинова в качеството ѝ на директор на „Булгартабак” не са влизали в съдебна зала т.е. те могат да бъдат подновени. Той видя Румен Овчаров като човека, който стои зад инициативата за сегашната му оставка от Изпълнителното бюро на БСП.

Гергов в прав текст обяви и, че бил свидетел „на тормоза”, който Нинова и Овчаров спретнали на Бойко Борисов заради негово искане за ревизия на всички приватизационни сделки през годините. Относно мястото на Овчаров в Надзорния съвет на "Лукойл" , Гергов поясни, че този въпрос може да бъде отправен към Бойко Борисов, Огнян Герджиков, както и към останалите управляващи. Той не пропусна да посочи и, че преди два месеца сам искал да се махне от Изпълнителното бюро на БСП, защото то обслужвало само интересите на Нинова.

За срещата между Сашо Дончев и Цацаров, Гергов заяви в прав текст, че главният прокурор не е заплашвал собственика на „Овергаз”. Пловдивският бизнесмен обаче смята, че това е „активно мероприятие” както срещу Цацаров, така и срещу Бойко Борисов. И подчерта изрично, че остава зам.-председател на градската организация на БСП за Пловдивска област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика