Готви се протест с искане за оставката на Сотир Цацаров

8876
Готви се протест с искане за оставката на Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

След станалата вече скандална публикация във в. „Труд” относно обществена поръчка за климатици, заради която прокуратурата тръгна да се занимава с правосъдния министър Христо Иванов, вече има организация за протест с искане на оставката на главния прокурор Сотир Цацаров.

Протестът се организира в социалната мрежа Facebook и е насрочен за 14 юли. „Елате в деня, в който отбелязваме разрушаването на Бастилията, да поискаме #ОСТАВКА-та на главния прокурор и да заявим подкрепата си за Правосъдната реформа!”, е призивът на групата, която кани 6,4 хил. души на протеста.

Първанов към Радан Кънев: И без петел ще се съмне

Приемам снизходително изявлението на Радан Кънев. АБВ първа внесе законопроект на съдебната власт, т.е. всичко, което сме правили, е пу...

Настроенията стават все по-горещи, тъй като подозренията, че статията в „Труд” е поръчкова растат. Тя е подписана от журналист на име Калоян Стоев. Името е на един от най-известните журналисти в България - продуцентът на новините на Нова Телевизия Калоян Стоев, който беше и част от пресцентъра на Министерския съвет. Пред OFFNews той обяви, че не пише за „Труд” и сега е на море.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров буквално каза, че няма да се снемат обяснения от автора на статията за информацията и източниците му. Това е доста изненадващо, защото в миналото прокуратурата е питала журналисти от Mediapool и „Дневник” за техни източници по техни статии – например Борис Митов и материалът му за прокурор Роман Василев по делото „Цонев, Сантиров, Попов”. Припомняме, че по-късно Николай Цонев беше оневинен по скандалното дело за вземане на подкуп. Преписката срещу Борис Митов пък не доведе до нищо повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика