Гроздан Караджов: Петков излъга, през живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари

2951
Гроздан Караджов: Петков излъга, през живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари
Снимка: БГНЕС

„По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“. Това заяви в ефира на bTV Гроздан Караджов по адрес на премиера Кирил Петков.

Повод за размяната на реплики стана днешното решение на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов да изтегли министрите си от кабинета, сред които е и Караджов. Като причина за това премиерът Кирил Петков изтъкна отказа да бъдат предоставени допълнителни 3,6 милиарда лева за ремонти на пътища за МРРБ. Министър-председателят обяви, че Гроздан Караджов е брокер на Слави Трифонов, като го обвини, че е искал да даде допълнителните средства на същите фирми, които управлението разследва за корупция. 

„Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов. „Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

Премиерът след напускането на ИТН: Готови сме на правителство на малцинството (ВИДЕО)

Ние сме решени и сме готови на правителство на малцинството. Това е по-дборе от едно правителство, на което му се извиват ръцете. Това ...

Финално: Парламентът разреши на АПИ да плати на пътните строители

„Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Той каза още, че внушенията за кражба и за едва ли не корупция по негов адрес са нелепи. „Никога през живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари, няма и да докосна. Внушения като тези, че ще обслужвам нечии фирми, пък те били на ГЕРБ, не!“, категоричен бе Караджов. "Протестирам още от студент, постоянно съм бил на улицата. Някои протестираха само едно лято", каза още той, като визираше обвиненията от страна на Кирил Петков, че е бил назначен изненадващо без да е виждан по протестите миналото лято. 

Караджов разказа как в пълна секретност им е казано, че са водени „първични разговори“ с Бойко Рашков, който се бил съгласил да оглави КПКОНПИ. „Те ще си намерят майстора много лесно. Ако излезе от днес честна стенограма на Министерски съвет. Аз казах – по решение на НС и политически ангажименти на цялата коалиция в моето министерство има дупка от няколко милиарда“, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Синът на Андрей Луканов е кандидат за депутат, интересни сблъсъци на много места

Калоян Методиев: Радев и Борисов се договориха за контролирана игра на управляващ и опозиция

"Врачуване" и нумерология: Как партиите разчетоха номерата си за изборите на 9 юни?

"Зелено движение" и ПП-ДБ отново заедно, но по места

Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите на 9 юни (ВИДЕО)

Изплащат със седмица по-рано украинската помощ на земеделците

От юни се възобновяват полетите София - Баку

"Ню Йорк таймс": Риск от авторитаризъм в България след още избори? (СНИМКИ)

Европейските "зелени" са готови да се борят за по-силна Европа и равенство между всички страни

Политолог прогнозира пренареждане в редиците на ГЕРБ след вота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика