Гуцанов: Няма разрив между правителството и мандатоносителя

7989
Гуцанов: Няма разрив между правителството и мандатоносителя
Снимка: БГНЕС

Не очаквам забавяне на оставката на правителството, стига с този драматизъм. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков пред централата на БСП на влизане за заседание на ИБ на партията, предаде БГНЕС.

Миков с усмивка коментира, че интерпретацията на определени медии, че е възможно ПГ на БСП да предприеме други действия за свалянето на правителството, е прекалена и той очаква договореностите за предсрочни избори и съответно оставка да бъдат изпълнени.

Няма разрив в отношенията между правителството и мандатоносителя, коментира от своя страна депутатът Борислав Гуцанов. Помолен да характеризира взаимоотношенията между кабинета и БСП, той отвърна, че това са отношения, на които им остава кратко време и ситуацията вече е различна. Във връзка със свои коментари по-рано днес, че е възможно забавяне на оставката, Гуцанов обясни, че според него в момента държавата има нужда от спокойствие и предсказуемост. И е нормално ако един, два или три дни са проблем пред актуализацията на бюджета, значи е нормално да не се бърза. При положение, че този вариант очевидно пропада, значи нещата са по план, добави Гуцанов.

Запитан ще я бъде ли оставката на кабинета в срок, Гуцанов отвърна положително и обясни, че не може да не я бъде, когато има мандатоносител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика