Хаджигенов и Манолова откликнаха на призива на Нинова, ще се заемат с "черните каси на властта"

8275
Хаджигенов и Манолова откликнаха на призива на Нинова, ще се заемат с "черните каси на властта"
Снимка: БГНЕС

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ се обяви за спиране на всички сделки и концесии от страна на правителството. Това заяви пред „Хоризонт“ един от съпредседателите ѝ адвокат Николай Хаджигенов в коментар на призива на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Това е цирк, ние в цирк няма да участваме. Ние трябва да спрем всички свинщини, а не само една от тях, на Борисов. Това за концесията е окей, а то не е само това. Те сега докато си заминат до първия ден на Народното събрание, това ще е всеки ден и по 12 часа на ден. Т.е. всичко трябва да се спре, не само това“, каза Хаджигенов.

Нинова с призив към Слави, Христо Иванов и Манолова: Да спрем плановете на ГЕРБ за "Летище София"

На утрешното заседание на Министерски съвет управляващите се готвят да отложат плащанията на концесионера на Летище „София“...

Засега от другите две формации – „Има такъв народ“ и „Демократична България“ не са коментирали искането на БСП, което иска от тях да излязат с позиция за мораториум по сделките, които правителството на Борисов прави в последния момент, но знакови лица от Има такъв народ изглежда отговориха неофициално.

Според Нинова утре правителството планира да гласува да се отсрочат плащанията на концесионера на Летище София за срок от 10 години.

От "Изправи се! Мутри вън!" вече са готови с проекти за решения и имат готови законопроекти. Първият проект за решение ще бъде за създаването на Комисия по ревизията, уточни Мая Манолова на брифинг на площад "Славейков".

По думите й, тя ще се заеме на първо място с "черните каси на властта" - автомагистрали, държавния ВиК холдинг, държавната петролна кампания, предприятието за управление на язовирите, за да се провери дали е отклоняван обществен ресурс.

Знакови лица от партията на Слави Трифонов: Предложението на Нинова не се приема

Предложението на Корнелия Нинова от днес, не се приема. Продължаваме по предварителния ни план! Това оповести във Фейсбук Раодстин Вас...

От партията ще направят и проверка на националната програма за енергийна ефективност заради получавани сигнали за отклоняване на средства в процеса на санирането.

"Българските граждани отредиха на "Изправи се! Мутри вън! значимата роля да бъдем парламентарен омбудсман, да бъдем парламентарната група на гражданите, затова първите парламентарни проекти ще бъдат насочени именно към тях, към българските избиратели и за изпълнение на ангажиментите, които поехме в рамките на предизборната кампания", каза Манолова.

Тя уточни, че ще бъдат проверени и всички решения на Министерския съвет през миналата година за определяне на средства по различни пера, за различни сектори и за различни общини.

"Също така ще проверим големите обществени поръчки. Ще направим конкретни предложения за промени в Закона за обществените поръчки. А също така и концесиите. Освен концесията за Летище София ще проверим и концесиите, които са свързани с добив на подземни богатства", каза още Манолова.

Николай Хаджигенов: Бойко си отиде

Надяваме се народът да бъде в Народното събрание. Живот и здраве, протестът приключи. Това заяви в изборното студио по bTV Арман Бабикя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика