"Хората харесват "Възраждане" заради мен": Дренчев обяви ще прави ли партия (ВИДЕО)

2368

"Събота и неделя бях в моя избирателен район, срещнах огромна подкрепа от хората. Дадох си сметка, че много хора са харесвали "Възраждане" заради това, че ме познават мен като личност", коментира отлъченият от "Възраждане" Николай Дренчев по време на пресконференция. Той смята, че ще бъде по-полезен на Ловеч като независим депутат, отколкото като депутат за "Възраждане". 

Разпадът на "Възраждане"

Думите му бяха във връзка със събитията от петък, когато той и депутатите Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на "Възраждане". Причината беше гласуването на софийските общински съветници от партията на Костадинов, които подкрепиха Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС за шеф местния парламент в София. 

В тази връзка Дренчев се пошегува, че по логиката на тричане липсва Деян Николов, тъй като общинският съветник Севдалина Петрова, която също е подкрепила кандидата на ПП-ДБ-СС, е негова номинация, както и самият Костадин Костадинов, тъй като той му е гласувал доверие. ОЩЕ: "Възраждане" продължава да гони врага с партиен билет: Трима депутати са на прицел

Как ще гласуват за ротацията?

Стана ясно, че отлъчените депутати остават и опозиция в парламента. Дренчев отговори и на въпрос какво ще е поведението на депутатите при гласуването на ротацията: 

"Не мога да кажа. За мен самата ротация е една голяма загадка, какви промени ще се внесат, кой на кого точно е човек. Там нещата са много преплетени. Най-вероятно ще гласуваме против. Истината е, че виждаме, че това мнозинство и тази сглобка, са много вредни за страната. Проблемът, който е, че не виждаме евентуално едно преминаване през нови избори да доразмести по някакъв значим начин пластовете в политическата конюнктура", заяви още Дренчев. 

"Насила хубост не става"

Дренчев коментира и отношенията си с Костадин Костадинов, като отчете, че короната му е тежка, но според него е напавил грешка. Той добави, че отлъчените още не са изключени от партията, но няма да напускат, а ще изчакат това да се случи. 

"В политиката, ако не си обичан, ако не си желан - трябва да станеш и да загърбиш това, което си направил и градил и да продължиш напред. Точно това е нашата идея. Ние искаме да продължим напред. Насила хубост не става", заяви Дренчев, а по-късно добави, че и не бива.

Дренчев разказа за свой разговор със свещеник в Ловеч, който му казал, че Господ събира хората и ги разделя и че това, което му се случва означава, че трябва да тръгне по нов път и да получи нови уроци.  

"Вярвам на това нещо, възприемам го. Загърбвам „Възраждане“ и затварям вратата зад мен с чисто сърце, с любов към всичките си съратници, без укор към никого, в това число към Костадин Костадинов и Деян Николов. Без обида. Ако те държат на каузата, за която толкова сме говорили и мечтали, по същия начин да подходят към мен и към нас – без кални топки, без куршуми в гърба", каза още Дренчев. ОЩЕ: ДПС вече е трета сила в парламента след разпада на "Възраждане"

Ще правят ли партия?

Дренчев отговори на въпрос дали ще прави партия, като отговорът му беше, че към момента това не стои на дневен ред. "Това, което е първата ни задача е просто да излезем и да се откъснем от „Възраждане“с гродо вдигнати глави и с чисти имена", добави Дренчев.

Взели ли са милиони общинските съветници на "Възраждане"?

Общинският съветник Красимир Гълъбов обърна внимание, че е имало три месеца преговори между различните политически сили за председател на Столичния общински съвет. 

"Гласувайки за г-н Петров, дадохме възможност общинският съвет да заработи. Големите драми станаха след това. Нас ни обявиха за купени, продадени и т.н. Обвиненията, че сме купени, продадени и че са ни платили с позиции в различни комисии. Ние получаваме комисии, като не сме платили нищо за това и на нас не са ни предлагали средства, както се твърди в медиите", добави още Гълъбов. Той заяви, че не са му предлагани милиони, нито е ставало въпрос за такива суми.

Отлъчените призоваха прокуратурата да се занимае с твърденията на Деян Николов за милиони. На въпрос дали му искат оставката, депутатът Дренчев отговори: "Той не ни е никакъв, ние не сме му никакви". ОЩЕ: Дренчев: Не се чувствам предател, не съм говорил срещу Костадинов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика