Храни, часовници и броеници срещу глас в Сърница, от ЦИК отричат

14941
Храни, часовници и броеници срещу глас в Сърница, от ЦИК отричат
Снимка: БГНЕС

Торби с храна, стенни часовници, броеници и други дарове са получавали избирателите срещу своя вот в община Сърница, в която днес се провеждат първите общински избори днес.

Кандидатите за кмет са четирима - Неби Бозов от ДПС, досегашният кмет Мустафа Аликанов, подкрепен от ГЕРБ, Кемал Тинев от Реформаторския блок и Кемал Байрактар от партия „Нова Алтернатива" на Николай Цонев.

Ден на избори в Сърница

Днес най-младата община в страната Сърница ще проведе първите си общински избори, предаде БГНЕС. Четирима са кандидатите за кмет на об...

Първите постъпили сигнали за нарушения в деня за размисъл са раздавани подаръци на избирателите под формата на броеници и стенни часовници. Имало и други подаръци - торбички с хранителни стоки като брашно и олио, съобщи Нова ТВ.

Вече се говори и за купуване на гласове, като цената е 20 лв. на глас.

Хора от общината са се жалвали, че частично са били заплашвани от спиране на социални помощи, ако не гласуват за определена политическа сила.

Общият брой на гласоподавателите в новата община Сърница е 4256, като те ще гласуват в 5 секции.

"Министър Синтаксис" направи скандал в парламента заради Сърница

Председателят на парламента Цецка Цачева прекрати днешното заседание на Народното събрание заради изказване на депутата от ДПС и бивш с...

Сърница се отдели от Велинград в самостоятелна 265-та община в България с Указ 177 на президента, издаден на 22 юли 2014 г.

В Централната избирателна комисия няма подадени сигнали или жалби за допуснати нарушения към момента в община Сърница. Това каза Камелия Нейкова, говорител на Централната избирателна комисия, предаде Фокус.

Изборният ден в общината е започнал в 6.00 часа.  „Изборният ден започна нормално, в спокойна обстановка”, каза Нейкова. Попитана за това дали е подаден сигнал, че се раздават броеници и часовници на избирателите, тя обясни, че такъв сигнал за нарушение към момента не й известно да е постъпвал в ЦИК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com