X
 
 

Христо Иванов: Българската държава е задушаващо некомпетентна

2390 23
photo of Христо Иванов: Българската държава е задушаващо некомпетентна
Снимка: БГНЕС
Българската държава днес виси като камък на шията на предприемачите и гражданите си. Тя е системно корумпирана и по-зле – задушаващо некомпетентна, неспособна да планира и реализира политики, да партнира с бизнеса и гражданското общество.

Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов, по време на форума „Да, Бъдещето е тук! Готови ли сме?“, организиран от партията.

Христо Иванов: Нямаме куфари с пари, има хора, които искат да купят "Да, България"

„Не мислете, че имаме куфари с пари, напротив, бедни сме и цялата кампания по изграждането на структурите ни в страната се прави ...

По думите му корупционната логика на политическия ни процес неизбежно води до все по-брутална авторитарност. Ежедневно се атакуват всички основни свободи и фундаменти на демокрацията като свободното слово, частната собственост, върховенството на правото, честните и свободни избори.

"Вместо да продължаваме да опитваме с опитите да кърпим и реформираме на парче тази държавна машина, иновационният взрив позволява радикално да преосновем институциите чрез въвеждане на електронно управление. Това не означава просто да дигитализираме съществуващите процеси на администриране, а да въведем изцяло нова логика на управлението: да намалим административното бреме и „размера на държавата“, да дадем ново съдържание на идеята за отчетност, прозрачност и гражданско участие. Да изведем ефективността и бързината на ново ниво", каза пред участниците във форума бившият правосъден министър.

"Вместо всичко това обаче реалността е, че за електронно управление са вложени близо 2 млрд., а електронно правителство няма. Ключови регистри и бази данни не са дигитализирани или свързани, достъпът до информация се ограничава. България е царството на бумащината, на висенето по опашки и гишета. Тук управляват цар Рушвет и царица Рекет. Днес въвеждането на електронна идентификация отново е спряно. Свидетели сме на началото на организирана кампания срещу интернет- гласуването, което се очакваше, защото то е най-сигурният начин за разбиване на съществуващия феодален модел на управление", посочи Иванов.

Нещо повече. Ограбването на средствата за електронно управление всъщност не е най-големият ни проблем. Съществува реална заплаха мафиотизираният ни политически картел да възпроизведе корупционните си и авторитарни модели и в дигитална форма. Позитивите на електронното управление могат да се превърнат за държавата ни в дигитален мафиотски захват от ново поколение. За това вече има конкретни примери", подчерта Христов Иванов.

"Ние трябва да си поставим за цел изработването на конкретен план за дигитално преосноваване на ключовите институции, гарантиращи правосъдие, сигурност, здравеопазване, услуги за бизнеса и гражданите. Трябва да намалим бюрократичното бреме с 50 – 70% и да повишим ефективността на използване на публичния ресурс. От гледна точка на гражданина и предприемача, държавата трябва да е просто приложение за смартфон. Гражданският контрол и участие да бъдат изведени на нови нива от радикално подобрена прозрачност и отчетност на администрацията", смята лидерът на "Да, България".

"Да, България" иска КСНС заради контрабандни цигари от "Булгартабак" в Близкия изток

Напълно сериозно искаме президентът да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) по темата с "Булгартабак". Това заяви п...

Според него правителството няма визия как България да реализира съществуващия си потенциал нито в дигиталната сфера, нито в иновациите. IT секторът заема все по-ключово място в българската икономика. Но за да успее страната да направи преход към по-значим цифров растеж, е нужно тясно сътрудничество между бизнес сектора и публичните институции. Основните причини за неефективността на това партньорство са липсата на фокус и ясни приоритети на публичните политики в сферата на IT и иновациите, съчетани с фрагментирани институции.

Бизнесът няма стимул да създава интелектуална собственост на местния пазар, заради липсата на адекватна правна защита и предвидима среда, каза Христо Иванов.

По думите му в европейски контекст страната ни е с най-ниска предприемаческа активност. Липсата на предприемаческа култура и недостатъчната готовност за започване на ново бизнес начинание в България, закономерно ограничават въздействието на предприемачеството върху икономическата и социалната система на страната.

"Намираме се в период на наистина безпрецедентна промяна. Наслагват се вълните на цяла поредица научни и технологични революции. Да изброим само няколко от областите, в които те протичат: IT сектор, биотехнологии, генетика, медицина и невронауки, енергетика, нанотехнологии. Всяка от тези промени поражда рискове и възможности, разрушава стария ред и създава условията за нов", посочи Христо Иванов.

По думите му технологични и научни революции са се случвали и досега, но никога не е имало такова натрупване. Нито скоростта е била такава.

Христо Иванов: Докладът на ЕК е огромен погром

10 години по-късно това е огромен погром. Така определи доклада на ЕК за напредъка на страната ни председателя на "Да, България" Христо...

"Знанията и технологиите ни задават базовите условия за всичко, което наричаме цивилизация – нашите институции, бит, култура, свободи. Вълната на научна и технологична промяна, която се надига около нас, вече взривява представите ни за комуникация, география, за държава, пазар, труд и капитал, за частен и публичен живот, за сигурност и свобода. Старите регулации блокират пред вълната от иновативни бизнеси и индустрии на бъдещето. Децентрализирани вериги за размяна на стойност и доверие пораждат нова реалност. Изграждат се нови норми на взаимодействие между участниците в тях. Отправено е силно предизвикателство към ценностите на „старата власт“ и „старите институции“, каза пред участниците във форума бившият правосъден министър.

Според него отвъд всички тези привидно несвързани промени се очертава един по-голям въпрос: въпросът за нашата индивидуална и колективна идентичност. За човешката природа изобщо. Отварянето на тези теми вече поражда политически сътресения.

По време на форума лектори и експерти дискутираха как България да развива човешкия си капитал, да постига умен растеж и благосъстояние, в условията на технологична революция. Основните теми бяха - ново образование, нови бизнес модели и съвременните модели за работа на институциите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

23 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ПРАВ Е ХРИСТО 11 ПРАВ Е ХРИСТО преди 1 година Профил на трол?
  dnevnik.bg/politika/2017/12/11/3094086_rusiia_finansira_sait_s_falshivi_novini_obiavil/ Точно сръбските "четници" са доказано фашистка организация, преследвана в Европа. Те не само убиват в Донбас, но и потрошиха Марсилия заедно с руските им господари по време на Европейското миналата година. Този ''с бялата риза'' защо не е екстрадиран? Бежанци – не, мигранти – не виж още ›› , но руски и сръбски фашисти може! Но понеже службите спят, в България закони няма, главния прокурор се целува с Чайки, а Боко ТТ маха с опашка на Путин барабар с кучето си, Трябва си ни директно Закон за Защита от подривни действия, икономическо зараобване и умствена деградация на България и българите, инспирирани от Русия. Или по просто -"Закон за Защита от Русия"!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Българската държава 10 Българската държава преди 1 година Профил на трол?
  Тоя е гОООляма МЪРШААА...!!!!
 • след 1944 НЯМА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА 10.1 след 1944 НЯМА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА преди 1 година Профил на трол?
  руски инструкции за унищожаване на всеки източник на свобода в България -“дреболиите”в руския сценарий за антибългарския геноцид и спец.грижата да няма частни кладенци в бълг селища и спец.мерките съзнателно да бъде съсипвано ефективното бълг селско стопанство до степен да стане зависимо от внос и така да се прекърши жилавият икономически гръбнак на българите, които, за разлика от руснаците не поз виж още ›› нават понятието “гладна смърт” в бълг история. Днес на този инструктаж му казват опорни точки на руската хибридна война срещу България. Ето прототипа: "Строго секретно КАА/08.113 Москва, 2.04.1947 г. Инструкция НК/003 47 В сградата на посолството да не се приемат местни ин­форматори. Срещите да се организират от наши специални служ­би на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби. Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страната и нашата войска. Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а съ­що така и въоръжена опозиция. В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници. Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една – комунистическа, като всички водачи на тази пар­тия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби. Да се обединят всички младежки организации в една -комсомолска – с водачи, утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юно­шески и младежки организации. Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За все­ки следващ конгрес да се избират делегати, утвърдени от наши­те служби. Да се прави системно разследване на хора – добри орга­низатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат – да не се допускат до ръко­водни длъжности. Да се организира всички държавни служители, освен ми­лиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специ­ално да се отнася до здравните служби, съдебно-изпълнителс-ките служби, просветата и културата. 10. Към всички органи на властта и всички значителни за­води да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти. 11. Да се обърне внимание на печатната преса да не цитира сумарни количества и видове на стоки, които се изпращат в СССР. Да се посочва, че това е обменна търговия. 12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване. 13. Да се приложи такава специална икономическа полити­ка към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска прои­зводителност и неефективно. При втория етап да се започне ко­лективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опо­зиция, да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос на храна. 14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване (с изключение на военните). 15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инст­рукции и т. н. така, че никои от тях да няма право на окончател­но решение без консултации с останалите. 16. Самоуправляващите органи на заводите да не могат да имат влияние върху дейността и развитието на предприятието. Те могат да се занимават само с изпълнение на полученото за­дание. 17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпо­режданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с дру­ги задължения – организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределяне на дефицитни сто­ки и потвърждаване на мнения и характеристики от политичес­ките власти. 18. Да се авансират само такива сътрудници и началници, които образцово изпълняват получените служебни задания, но без склонност към анализ на проблемите извън заданията. 19. На всички отговорни ръководители на партийни, дър­жавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли. 20. Офицерският кадър от местната армия може да получи отговорни длъжности само при условие, че там има наши сът­рудници от КГБ. 21. Да се организира специален надзор за количеството му­ниции за всички видове оръжие на всеки арсенал. Учение с бой­ни патрони да се прави само при строг контрол. 22. Да се обхванат под специален надзор всички лаборато­рии към НИИ (научно-изследователски институти – бел. ред.). Да се обръща специално внимание на всички изобрета­тели и рационализатори, като всички по-важни изобретения и предложения да се регистрират в нашите централи. До реализа­ция да се допускат само изобретения, засягащи експлоатацията на минното дело. Важните изобретения да се продават в чужби­на. Да не се допуска до публикация стойността на изобретение­то. Системно да се нарушава графикът на транспорта в стра­ната (с изключение на нашия специален транспорт). Да се провеждат симпозиуми и конференции и да се за­писват предложенията и докладите, като се регистрират док­ладчиците, но за реализацията да се спазва само нашата инст­рукция. Да се популяризират интервюта с работници за актуал­ни производствени проблеми, като се критикува безпорядъкът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми. Всички обръщения към народа от официални служите­ли и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ. Да се обърне внимание на всички новостроящи се гра­дове и квартали да не се изгражда друг освен главен водопро­вод. Всички стари кладенци и локални водопроводи да се ликви­дират систематично. При модернизиране и разширение на заводите да се оси­гури изтичането на замърсени води да става в реки, които могат да бъдат резерв за питейна вода. В новостроящите се апартаменти и къщи, а така също и при възстановяване да не се строят помещения за запасяване с хранителни стоки и за отглеждане на животни. Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява про­изводството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните. Да се създадат условия за максимално развитие на ад­министрацията по всички нива – районни, общински, градски. Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа. Да се контролира само изпълнение на плана на предп­риятия, произвеждащи суровини и други производства, включе­ни в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар. Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагване на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над цър­ковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т. н. От всички основни, професионални и средни училища да се уволняват учителите, които имат голям авторитет и се пол­зват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се огра­ничи производството на учебни помагала. Да се премахне изу­чаването в средните училища на латински, гръцки, обща фило­софия, логика, генетика. По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация. Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите (с изключение на руснаците), като се подчертава борбата срещу германците, а преди всичко борбата за социализъм. Забранява се да се поместват в средствата за информа­ция и издаваните книги данни за местни хора, живели в Русия преди революцията и по време на Втората световна война. Ако се възстановят или създадат организации, които под­държат дружбата със СССР, но се опитват да контролират дей­ността на държавните органи – да се обвинят в шовинизъм и на­ционализъм (нашите действия са независими от органите на дър­жавата). Начин на действие: унищожаване на нашите гробища и паметници, публикуване и размножаване на позиви, в които се осмива руският народ, руската култура и договорите между СССР и страната. Към тази пропаганда да се ангажират граждани от страната и да се използва съществуващата ненавист към СССР Да се прояви грижа за строителството на пътища и мос­тове, за да са готови при налагаща се интервенция така, че на­шите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили. Да се арестуват всички политически противници. Специ­ално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички политически противници и след това да се обвинят в тежки криминални престъпления. Да не се допуска реабилитация на хора, съдени на поли­тически процеси. Ако се наложи такава да се допусне, но при условие, че това е съдебна грешка, без започване на разследване и обвиняване на виновните за съдебното решение. Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, да­дени от партията – независимо че тези хора са виновни за ико­номически загуби и са мразени от подчинените си. В драматич­ни ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа служба, като се използват за кадрови резерв за друго време. За хора, които не са съгласувани от нашите специални служби, може да се публикуват съдебни процеси (специално това се отнася за кадри от армията, генерални директори, минист­ри), в които се обвиняват в дейности против народа, социализ­ма, индустриализацията. Това ще увеличи подозрителността и ще мобилизира работническата класа. Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от работническата класа и да имат най-ниска квалификация. Да се проявява постоянна грижа за систематически под­бор за висшите институти на хора, които произхождат от най-ниската категория от населението или незаинтересувани профе­сионално хора, стремящи се само към диплома.”
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  6.2 ти тези номера на баба ти. Да прав сте. Не негоден , а ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕГОДНА МАСА СЪЩЕСТВА / не хора/ KUNEVO*ПОДОБНИ И костовоподобни. , лукарски. ВСИЧКОТО ЗА НАРОДЕН СЪД.FU*K OFF 10111989*ivanov*nobg FU*K OFF
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Прав сте, г-н Иванов... Само че Вашата компетентност очевидно не е придружена с морал, защото бяхте от тези, които гласуваха да предадем охраната на небето си на Турция. Интересно нещо е политиката - един малък акт на предателство е способен да демонстрира океан отт способности в тази насока.
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ама защо му пишете толкова учтиво ? Това което идеално напомняте не опира до морал , а до Национално предателство наказващо се изключително строго от Конституцията която и то /иванов/ и цялата АНТИНАРОДНА КЛИКА * 89 СА ОТМЕНИЛИ НЕЗАКОННО И ЗА ТОВА СА И ВРАГОВЕ НА НАРОДА. БЪДЕТЕ НАРОДЕН ФРОНТ И ПО СМЕЛО. то то иванов не е и е човек , някакво същество.
  : 5 !
 • Анонимен 8.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Никога не сме предавали небето си на Турция. България е част от НАТО, а натовската армия е най-мощната и най-добре въоръжена армия в света! Логично е границите на НАТО, /а България е граница по море/ да се охраняват съвместно. Логично е и да има разпределение на държавите по видове войски и защита. Про-руските раболепници газ пикаете, че сме в НАТО! Но това е реалността. Просто свиквайте. Никога виж още ›› вече няма да сме в жалки, изоставащи и мизерни формати като СИВ и Варшавски договор!
  : 3 !
 • Анонимен 8.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  8.2 за това че сме в НАТО казвам да...но не казвай никога НИКОГА,защото ние сме тук за около 80 години средно... и преди нас и след нас сме били и ще бъдем т чужди армии...
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Та ЛЪЖЕТЕ ЗА ВАШОТО МИНАЛО , КРАДЕТЕ В НАСТОЯЩЕТО И ОПОРОЧАВАТЕ БЪДЕЩЕТО НА НАРОДА /ЧЛЕН*5/ И ДЪРЖАВАТА. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ЛИДЕРА СТОМАНА. И сега проблема ви дълбоко ПРЕЗРЯНИ русев е , защо вашата СЕКТА/БАНДА /партия не е в СХЕМАТА. А , вие и пръскате най силно НЕОЛИБЕРАЛНА ЗАРАЗА И СТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОМРАЗНИ. ЗА НАРОДА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ / FU*K OFF 10111989*ivanov*nobg.eu FU виж още ›› *K OFF.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Браво пламен русев от фейсбук. Браво , че не споделяш неговите политически възгледи. А , другата част от поста ти ше я анализирам. Казваш бил честен човек , но как така честен човек иска и е част от реформаторският блок. блок събрал най негодното , най мършавото от сдс , ндсв , дпс и може и да изпускам някоя банда/партия/*89.? А , как така пък те са го одобрили да бъде част от тях ? За какво им е виж още ›› на реф. блок да взимат честен човек. Направо научна фантастика.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Същото това нещо иванов беше и министър на бб точно част от този Модел съвсем наскоро. Е , първо рефом. блок нямаше ли измамник да избута , та ще избутва един честен човек случайно допуснат нали / наужким де./? И хайде да допуснем , че и пак са се заблудили то бб да взима честен човек ? Е вече е АБСУРДНО НАЛИ.
  : 7 !
 • Анонимен 6.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Написали сте, че Реформаторския блок бил "събрал най-негодното" от СДС, НДСВ и т.н. Изказването ви всъщност е една най-обикновена махленска клевета, подхвърлена без всякакво основание или аргумент. Все едно аз, без да ви познавам, да кажа, че сестра ви е к.... Без да знам дали изобщо имате сестра.Преди всичко в Реформаторски блок влезе цялото СДС, а не само отделни негови части - били те виж още ›› най-годни или най-негодни. От НДСВ и от ДПС пък никой не е приет. Изобщо нивото на русофилските тролове много падна. От там съдя, че от пасолството са почнали да плащат по-малко и сте останали най-мързеливите и слабообразованите. Финансови несгоди! И ще става все по-зле. За вас...
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Количественото нструпване на иновации и технллоги ще доведе до неминуемо качествени изменение ....назрява обществен взрив който ще издуха старата власт й нейните представители днешната закостеняла и пропита от корупция пллитическа мафия...това в България ще се случи след приключване на председателството ни на Ес...ще има революция!!!!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Това че бойкл бирисов ни е премиер ни връща назад в развитието на държавата....той е шарлатанин,прост човек от народа,кара го като на курабан чораба и свинскк мръвки,хиди по европа и се изживява на бог....трагично и срамно...точно заради него не ни се получават нещата защото народа се прави че не разбира илк найстина не разбира че е паразит за държавата.
  : 6 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Щял да оправи балканите та даже европа дава скъл на вдички премиери и президднти кой къде срещне,а държавата му е пълен батак затънала в корупция,подкупи к мафиотски бизнеси ,нарида изнемогва в безпаричие и мизерия експлоатиран да прави принааддна стойност срещу 460 лева на месец заплата и песии от 200 лева....къде му са обещанията когато за пръв път беше избран че ще вкара престъпниците в затвори виж още ›› те...къде му е днес закона за антукорупцията,изобщо ще има ли такъв.....
  : 2 !
 • Анонимен 5.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ако след шест месеца не го направим ще мкнат още едни 45 години...вече имаме 28 от тях.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ . FU*K OFF 10111989*ivanov. FU*K OFF ЗА НАРОДА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И НАРОДЕН СЪД ЗА ВАС Кликата сред дето СДС и цялата паплач около тях е ЕДНО НЕРАЗРИВНО ЦЯЛО. Приватизацията на костов беше ицяло в угода на бсп/дпс. Тя роди и прокопиев дето пък р.п пък му беше пионка , а то пък назначи близнашки за премиер. Навързани Сатананистки черва и това отроче иван виж още ›› ов сега.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Този човешки отпадък иванов Е ЧАСТ ОТ ТАЗИ ЗАДУШАВАЩА НАРОДА /ЧЛЕН *5/ И ДЪРЖАВАТА УПАДЪК. то е от АНТИНАРОДНАТА КЛИКА 10111989. ЗАД това същество стой САМИЯТ прокопиев станал богат в следствие на костово/сдсарската приватизация. то е сега е с педалите/ките от деос най либерастко/заразната криминално/политическа организация.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Постепенно ще ви светне на всички, че ГРОБ-арите, начело с Боко Тиквата и Цецо Цървула, убиват България!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ама то ми се светнало , но съществото иванов не му ли беше министър ? Беше либерастката г*Д , герб е сдс избираш костов получаваш бб или обратно. Все тази. Всичко е от Антинародната клика 10111989. Разбира се , че са готови за СТОМАНЕНИЯТ ЮМРУК НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ КОЙТО ТРЯБВА / НАЛАГА/ СЕ ДА СЕ СТОВАРИ С ПЪЛНА СИЛА ВЪРХУ ВАС десните отпадъци заедно и с онези левите , центристите и цялата 89*п*мия.
  : 6 !
 • Реалист 2.2 Реалист преди 1 година Профил на трол?
  Смятам, че това ще е новият премиер на България! Тиквата се издъни жестоко вече 3 (три) пъти. Прави се на десен, а е корумпиран левичар! "Да, България" за мен е БЪДЕЩЕТО, което ще ни изтегли от калта!
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Масов бой в центъра на Кюстендил взе жер...

35-годишен мъж е убит при масов бой тази сутрин в Кюстендил, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал малко след 07:00 ч. в клуб, намиращ се...

Последно в Актуално