Христо Иванов: Къде са собствениците на "Булгартабак"? Къде е Пеевски?

2190
Христо Иванов: Къде са собствениците на "Булгартабак"? Къде е Пеевски?
Снимка: ПП "Да, България"

"Пред офиса на „Да, България!“ днес (6 декември) дойдоха част от протестиращите, организирани от „Булгартабак“, заради нашето искане за разследване на твърденията на турските служби, че „Булгартабак“ е източник на контрабанда. Излязохме при тях и поискахме да разговаряме, но организаторите не позволиха да влезем в контакт с хората." Това заявява в коментар до медиите лидерът на партия "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов по повод протеста на служители на завода.

"През полицията (благодарим за професионалното отношение!), предложихме протестиращите да излъчат представители, които да се качат с нас в офиса и да обсъдим техните притеснения и нашата позиция - отново получихме отказ. Това, което опитах да кажа на хората, въпреки вувузелите и надъхването с мегафон от страна на организаторите, беше: "Тук сме, за да покажем уважение към Вашия труд и притеснения. Ние не сме Ваши врагове. Искаме законност. Искаме страна, свободна от мафията. Искаме институциите да си вършат работата. Ние сме на Ваша страна".

"Да, България" иска КСНС заради контрабандни цигари от "Булгартабак" в Близкия изток

Напълно сериозно искаме президентът да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) по темата с "Булгартабак". Това заяви п...

Освен това ги попитах, къде са собствениците на „Булгартабак“. Ние сме пред тях с лицата си, но къде са типовете, които са ги изкарали на улицата и се крият зад тях, които ги използват за жив щит за своите престъпления. Къде е Пеевски!?

Това, което тези хора нямаха възможност да чуят, е нашата покана заедно да отидем пред Министерството на икономиката и да поискаме министър Караниколов най-сетне да каже #КОЙ е собственикът на Булгартабак. Призовавам Борисов да излезе пред хората и да им обясни кога най-сетне тяхното предприятие ще излезе напълно на светло, кога ще бъде разкрита цялата истина за Булгартабак - от приватизацията до контрабандните канали, докога те ще бъдат държани в унизителна зависимост от корпулентни анонимни страхливци.

Продължаваме да настояваме за парламентарна анкетна комисия и адекватно разследване. На първо място заради хората, на които днес не им беше разрешено от техните коменданти да разговарят с нас!", завършва коментара на Христо Иванов, публикуван и във Facebook.

Именно в социалната мрежа под публикацията се вижда и снимка на част от протестиращите пред офиса на "Да, България", като потребители чрез пример с друга снимка отбелязват, че двама от тях поразително приличат на представители от рокерския клуб "Нощни вълци".

Служители на "Булгартабак" протестират "спонтанно" пред централата на "Да, България"

Служители на „Булгартабак - Холдинг“ започнаха "спонтанния" си протест. Шествието тръгна от националния стадион „Васи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика