Христо Иванов: Ердоган подкрепи съюза между ГЕРБ и ДПС

2546
Христо Иванов: Ердоган подкрепи съюза между ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Не търсим повод да оспорваме изборните резултати. Твърдим, че няма пречки да се излъчва броенето на бюлетините. Нашата платформа "Ти броиш" дава възможност всички излъчвания на живо да се обединят. Затова ще обжалваме пред съда решението на ЦИК да не допусне излъчване на живо на броенето на бюлетини. Това заяви лидерът на "Да, България", част от коалицията "Демократична България" Христо Иванов.

Иванов е категоричен, че като си член на СИК и вършиш публична работа, не може да претендираш за нарушаване на личните ти данни. Ще се върши само в момента, в който остават служебните лица – т.е. членовете на СИК-овете, каза той. И подчерта на няколко пъти пред Нова телевизия, че това показва доверие в изборния процес – доверяваме се, но проверяваме, цитира той думи на Роналд Рейгън към Михаил Горбачов.

Христо Иванов: “Демократична България” ще обжалва отказа за видеоизлъчване на броенето на бюлетините

“Демократична България” е готова да обжалва изключването на възможността за видеонаблюдение и излъчване на броенето на бюле...

Бившият правосъден министър обърна внимание на машинното гласуване, както и че много преференции на последните евроизбори бяха обявени за невалидни. Имаме съмнения, че с едно драсване на химикалка една бюлетина може да стане невалидна, добави той.

Не е въпросът колко гласове ще дойдат за нас от чужбина. Въпросът е в национален приоритет – навсякъде, където има българин, е България. Затова се борим всеки български гражданин да може гласува там, където се намира, каза Иванов. И не се съгласи, че "Да, България" е против и желае ограничаване на секциите в Турция. ДПС не иска гласуване по пощата, защото знае, че картината ще е много по-различна, отколкото на Движението му се иска. "Знаем, че в Турция има автентични български демократи и те няма да гласуват по командата на ДПС и Ердоган", твърди Иванов. Той е сигурен: "Ердоган подкрепи необявения стратегически съюз между ГЕРБ и ДПС", визирайки видеообръщението на турския президент на последната конференция на ДПС.

Залогът на тези избори е най-малко 12 млрд. евро, каза още Иванов, визирайки евросредствата за възстановяване от коронакризата за България. ДПС иска да участва в усвояването и разпределението, добави той.

"Тази арогантна простащина трябва да бъде наказана", подчерта Иванов по адрес на Валери Симеонов и репликата му, че като искаш да гласуваш, трябва да хванеш самолета и да се върнеш в България. Той даде пример с 5000 подадени за часове заявления за гласуване зад граница, което определи за рекорд и признак колко хора искат да гласуват против Симеонов. "Нашата задача е да принудим българските власти да си свършат работата", визира Иванов гласуването зад граница. Но той похвали МВнР и външния министър Екатерина Захариева, които полагали усилия "да си свършат работата".

Христо Иванов подаде жалба срещу прокуратурата, която отказа да разследва записите с Борисов

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов подаде жалба срещу отказа на Специализираната прокуратура да разсл...

Бъдещо управление

Имаме приоритети, по които няма да правим компромиси. Ще ги разпишем като законодателство и ще ги внесем от първия ден на новия парламент. Изрично сме казали, че не може да участваме в управление с ГЕРБ, БСП и ДПС – избирателите обаче ще кажат. Начинът да не стане "трик", е да се поемат ангажименти, заяви Иванов. Той напомни, че ДБ подава конкретни сигнали срещу сегашното управление. Важно е дали Слави Трифонов и Мая Манолова подкрепят позицията ни по отношение на главния прокурор, на ликвидирането на "специализираните бухалки", които мачкат бизнеса, за електронното управление, за което имаме конкретен план – 70% намаление на административната тежест, изброи Иванов.

Христо Иванов: Бойко Борисов сключва коалиция с COVID-19, за да остане на власт (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com