Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов каза дали Сарафов трябва да си ходи (ВИДЕО)

01 март 2024, 14:56 часа • 3168 прочитания

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов коментира пред медиите въпроса дали главният прокурор Борислав Сарафов трябва да си ходи в контекста на проверката по „Осемте джуджета“. Той заяви, че преди да се ангажира с окончателна позиция, иска да чуе Сарафов в комисия.

Припомняме, че по-рано днес министър-председателят Денков, както и представители на мнозинството и на опозицията отговоряха на този въпрос. Премиерът Денков заяви, че този въпрос не е обсъждан, докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че не вижда причина за отстраняването на Борислав Сарафов. Корнелия Нинова пък смята, че Сарафов трябва да се оттегли до приключване на проверките по "Осемте джуджета".

Мнението му за Сарафов

„Това, че не може да се докаже, че някой е извършил престъпление, не означава, че поведението му не е уронило престижа на прокуратурата", коментира Иванов. Преди това той обърна внимание, че уронването на престижа е едно от основанията за отстраняване на главния прокурор.

"Дори да не може да се докаже уронване на престижа, това не означава, че може да продължи и че трябва да бъде лице на прочистването на прокуратурата“, смята Иванов. Според него обаче човек, който има професионално и лично достойнство сам трябва да си направи изводите. ОЩЕ: Борисов не вижда причина за отстраняването на Борислав Сарафов

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес