Христо Иванов: С думите си, собственикът на "Градус" сочи към Борисов

6669
Христо Иванов: С думите си, собственикът на "Градус" сочи към Борисов
Снимка: БГНЕС

Иван Ангелов говори неща, които още повече водят към Бойко Борисов. Всичко стига до Борисов – това беше смисълът на изграждането на този 12-годишен режим, да концентрира всички лостове в своите ръце и да раздава порциите. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред "Неделя 150" на БНР.

Съпредседателят на "Демократична България" подчерта, че големият въпрос е дали ще се превърне личната вендета на "изскочилите гневни скелети от килера на Борисов", визирайки бизнесмените, говорили пред комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, в процес на въздаване на справедливост.

Христо Иванов: Комисията на Манолова я има, защото прокуратурата не работи

“България е в дълбока криза на държавността и демокрацията си. Този парламент беше парламент на пропукването, на събуждането за с...

Според Иванов, част от реалността било "местните гаулайтери на ГЕРБ" да следят хората дори какво пишат във Фейсбук, но сега хората щели да почват да им казват да си гледат работата. Той каза това в смисъл, че 45-тия парламент показал, че вече хората почват да не се страхуват заради властовите лостове, които били съсредоточени сега в ръцете на Бойко Борисов и ГЕРБ. Ако сега изпуснем този момент, не знам какво ще се случи с България, посочи лидерът на "Да, България".

По думите на Иванов, политическата картина ще остане сложна и след предсрочните парламентарни избори, но това не значи, че няма да има промяна. Промяната обаче е процес, според Иванов – мнение, споделяно и от адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън". Базовият проблем е, че институциите са проядени от корупция и не може да дадат справедливост и сигурност, заяви Иванов и напомни, че ДБ е предложила такъв базов документ и никоя политическа формация не е седнала да подпише платформата. Само на база на пълноценна реформа можем да продължим, смята Иванов, който е убеден – това върви през дълбока реформа на правосъдието, премахване на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрация на "ченгетата", "целия криминален контингент", който пълни институциите.

Същевременно Иванов обяви, че не би влязъл във формула "експертно правителство", защото това бил изпразнен от съдържание израз. Именно експертно правителство вижда като бъдещ път адвокат Николай Хаджигенов.

Няма ги скандалите, няма опортюнизма да се сгушим около голям партньор за власт, няма страх за отстъпление от принципите ни. Говорим за дълбока промяна, готови сме да поемем инициативата и да налагаме този дневен ред, независимо от нашите размери, обобщи Иванов ситуацията в "Демократична България". Продължаваме в този формат, ако някой иска да се присъедини, трябва да е наясно с рамката ни и платформата ни – готови сме да приемем всеки, но при диалог само за дълбока промяна, започваща от правосъдието и отстраняване на Гешев, завърши председателят на "Да, България".

Радев към Борисов: Корупцията ни излиза най-скъпо

Сегашната корупция ни излиза най-скъпо – по-скъпо от разходите за избори, за Народно събрание. Това заяви президентът Румен Радев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com