Има дописани данни за дипломата на кандидата за премиер Пламен Николов

15707
Има дописани данни за дипломата на кандидата за премиер Пламен Николов
Снимка: БГНЕС

В понеделник, 2 август, от МОН се кълняха, че не е добавяно нищо в данните на Националния център за информация и документация (НАЦИД) за дисертацията на кандидат-премиера Пламен Николов в последните дни. Но Actualno.com откри 100% достоверно доказателство, че пък в периода от неделята до днес (петък) е дописвано.  

Припомняме, че в неделя – 1-ви август, когато Actualno.com публикува разработка, позовавайки се разкритие от журналиста Григор Лилов, от която остават съмнения за манипулация на данните в държавния регистър. Заглавието на публикацията е "Какво всъщност е докторското образование на кандидат-премиера?".

 

 

 

(Така изглеждаха данните за дисертацията на Николов в неделя)

Същият следобед Регистърът на академичния състав в Република България внезапно стана недостъпен в продължение на часове.

 

 

 

 

(До този прозорец в сайта на НАЦИД можеше да се стигне в неделя в продължение на около четири часа. Търсачките спряха да работят напълно след това, независимо кой браузър се използва)

В понеделник, до медията ни бе изпратено официално становище на МОН относно научния труд на Николов. Публикувахме го почти дословно със заглавие: "Ето какво отговори МОН на запитване от Actualno.com за дисертацията на Пламен Николов".  Тогава от МОН бяха напълно категорични, че манипулация в НАЦИД е нямало в почивните дни.

"Сайтът действително блокира вчера, защото беше претоварен след публикациите. Просто много хора искаха да влязат и да видят. Факт е, аз не го отричам - заради многобройните опити да бъде посетен, тъй като Григор Лилов беше сложил линк и всички искаха да видят, затова сайтът блокира. Едно нещо не е вярно от публикацията на Григор Лилов - че едва ли не в събота е добавена информацията за Пламен Николов", заяви в понеделник Екатерина Попова от пресцентъра на МОН. Националният център за информация и документация е под контрола на образователното ведомство.

В същия ден, малко по-късно, медията ни откри самата дисертация на Николов, от която става ясно, че разработката на тема „Философско – антропологична рефлексия върху времето“ се състои от 202 страници: въведение, четири глави, заключение и списък на използваната литература. Цитираните източници обхващат 114 заглавия на български, руски, английски и немски език.

Вчера – 5-ти август, публикувахме детайли от ново твърдение на Григор Лилов със заглавие "Журналист твърди, че кандидат-премиерът е показал диплома на друг човек". 

Да се върнем обаче на ситуацията от понеделник. В този ден от МОН твърдят, че всичко е наред с дисертацията на Николов, манипулации в сайта на НАЦИД няма.

Към днешна дата обаче намесата в сайта е факт. В данните за дисертацията на Николов е добавено следното: "Диплома No/дата: 29412 / 1.12.2004, утвърдено с Протокол No/дата: 13 / 18.10.2004". Според Григор Лилов обаче, друг човек, с други имена, отговаря на тази диплома - Пламен Николов Николов, а не Пламен Николаев Николов. Само че когато бъде отворен посоченият и от самия Лилов линк, вече се чете "Пламен Николаев Николов".

 

 

 

 

(Към днешна дата са факт добавени детайли за дисертацията на кандидат-премиера)

Григор Лилов обаче не спира дотук и продължава с нова публикация във Фейсбук. Тя касае дипломата за средно образование на Николов. Лилов счита, че и там има неясноти - кога точно е създадено училището, което Николов е завършил и на колко години би трябвало да е бил Николов, когато е създадено училището.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика