Исмаилов: Г-жа Солак е много чист човек

3556
Исмаилов: Г-жа Солак е много чист човек
Снимка: БГНЕС

Г-жа Солак е много чист човек, много добър професионалист. Разбира се, това е туркинята в министерството на образованието. Тя беше обвинена в радикален ислямизъм, в шпионаж, в това, че вкарва "Стратегическа дълбочина" на Давутоглу в учебниците. Ще Ви кажа и медиите - то не беше "Стандарт", то не беше OFFNews, то не беше "Блиц", то не беше "19 минути". Статии и сайтове, където се появяват едни информации, после изчезват, неподписани текстове. От началото на декември. Да, атаката успява. Това е част от общата кампания за атака и дестабилизация на политическото ръководство на министерството.

Това заяви пред лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов. Коментарът му бе провокиран от информацията, че Мюйессер Солак, началникът на кабинета на бившия министър Танев, е с отнет допуск до класифицирана информация.

Исмаилов: Тенденциите в ДПС са към разпад

Нищо добро не очаква ДПС. Тенденциите там са към разпад и деградация. Партията няма сила да се реформира и се капсулира все повече. ДПС...

"Ако аз имах една капка съмнение в нея, щях да взема първите мерки. И то категорични. Ако имаше и най-малкото съмнение, че тя участва в някакъв шпионаж, ДАНС би трябвало да премине към някаква реализация. А не да отнема допуск и т.н. Ще коментирам допуска след 15 февруари някъде, сега не бързам с това", каза Исмаилов, цитиран от КРОСС.

"Вижте, дори това, което се случи в министерството на отбраната, е част от хибридната война, в която Русия е много активен финансиращ и заинтересован фактор на наша територия. Нещата са по-дълбоки, отколкото тази медийна, филмова, сериална част", коментира лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство".

"Първите атаки от този род - за шпионин на турските служби, бяха срещу Орхан Исмаилов. Това са точно от тези среди - т.нар. национал-популисти и псевдопатриоти, за мен няма значение дали излизат от "Атака" или от ПФ", каза Исмаилов.

"В министерство на отбраната се случиха неща, които нямат никаква адекватна аргументация и мотивация - това е сливане на две големи и важни дирекции под ръководството на един човек, който не се ползва с добро име в бранша и системата. Аз не изключвам дори снемане на доверието от министър Николай Ненчев от страна на нашата партия - НПСД", съобщи Корман Исмаилов.

Корман Исмаилов изключва сътрудничество с Местан

Няма хипотетична възможност партия „Свобода и достойнство“ да намери общ език с Лютви Местан, защото имат категорично отн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика