Ивайло Мирчев: България никога не е имала по-голям износ на оръжие за Украйна, отколкото при служебния кабинет на Радев

2219
Ивайло Мирчев: България никога не е имала по-голям износ на оръжие за Украйна, отколкото при служебния кабинет на Радев
Снимка: Студио Actualno

При управлението на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, българският оръжеен износ за Украйна е достигнал рекордно високи нива. Това заяви народният представител Ивайло Мирчев от “Продължаваме промяната - Демократична България” в ефира на “Лице в лице” по БТВ. Той определи като лицемерни твърденията на Румен Радев, че политиката на новото редовно правителство и министъра на отбраната Тодор Тагарев вкарват България във война.

“Критиките на президента, че ще вкараме България във война, са малко лицемерни. България никога не е имала по-голям износ на оръжие за Украйна, отколкото при управлението на служебния кабинет на Радев”, заяви Мирчев. 

Мирчев: Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая

"Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая. Колкото и пъти да повтори името на Апостола, това няма да промени реалност...

По повод на последните конфликти в управлението и парламента представителят на ръководството на “Да, България” разясни, че се е родило ново мнозинство между ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”. Като примери Мирчев очерта приемането на антикорупционния закон на ГЕРБ, избирането на Делян Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси, бламирането на възможността да бъде изслушан правосъдния министър Атанас Славов и новите назначения в регулаторните органи.

“Една от основните причини да дадем заявка за този тип управление бе да сменим ръководствата на регулаторите, почти всичко от които са с изтекъл мандат”, заяви Мирчев. Той напомни, че тъкмо предизборната програма на “Демократична България” е приоритизирала създаването на специален борд за избор на ръководства на регулатори, за да се попречи на две или три партии да си разпределят всички регулаторни органи на квотен принцип.

“Една от причините за високите цени на “Лукойл” беше бездействието на Комисията за защита на конкуренцията. Всички знаем, че цялостно една от причините за високите цени в България беше слабата работа на регулаторите. Сега ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” са напът да опраскат нашата основна цел - в регулаторите да работят хора, които да гарантират независимата им работа”, каза още Мирчев.

Народният представител подчерта, че никой в ПП-ДБ няма илюзии какво представлява ГЕРБ и предупреди партията на Бойко Борисов, че ще плати сериозна обществена цена, ако не приеме призива за разговор.

“Безкрайна арогантност и наглост”: Ивайло Мирчев за избора на Сарафов

Като безкрайна арогантност и наглост определи избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ главен прокурор депутатът от “Про...

“Хората ясно заявиха, че нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ могат да управляват самостоятелно. Затова предлагаме механизъм за гарантиране на реформаторска програма, какъвто заявиха в съвместна декларация академик Денков и Мария Габриел преди броени дни”, рече депутатът и добави, че между двамата има страхотна синергия, но парламентарната група на ГЕРБ бламира собствения си външен министър и потенциален бъдещ премиер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика