Ивайло Мирчев: ГЕРБ заложи бомба в енергетиката

5970
Ивайло Мирчев: ГЕРБ заложи бомба в енергетиката
Снимка: Личен архив

Настоящите проблеми в енергетиката и високите цени са в резултат на бомба, която е заложена от управлението на ГЕРБ. Това заяви Ивайло Мирчев от “Демократична България” в предаването “Денят с Веселин Дремджиев”. Според него, основен проблем с цената на газа е забавеното изграждане на българо-гръцката връзка, от която може да се получава газ от Азербайджан.

“Знаем защо връзката с Гърция я няма. Защото руските интереси и техните проводници в България оказват всякакъв натиск да няма реална диверсификация”, заяви той. “Всички обещания на Борисов от 12 години са, че в рамките на 3 години връзката ще е готова. Но се прави всичко възможно да се бави, като се прокарва под язовир “Студен кладенец” и труднодостъпни терени. Тя трябва да носи 35% от потреблението на газ в България и когато е готова вече няма да сме подвластни на натиска на “Газпром” и Русия”, добави той. “ГЕРБ направиха така, че ПАВЕЦ “Чаира” почти да не функционира, а ТЕЦ “Марица Изток 2” да е в това състояние. Отговорността за това се носи еднолично от Бойко Борисов”, каза още той.

Ивайло Мирчев: Атмосферата в това Народно събрание беше изключително отровна

Атмосферата в това Народно събрание беше изключително отровна. Това каза Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в предава...

Ивайло Мирчев заяви, че приоритет на “Демократична България” остава силното представителство в Народното събрание и изпълнението на приоритетите от предизборната програма. “В нашите 12 приоритета за модернизация на България място за президента няма, но има много работа в парламента. Ако успеем да формулираме управленска коалиция по тези 12 точки, ще е много добре”, каза той.

По отношение на евентуални бъдещи партньорства посочи, че разговори с движението на Кирил Петков и Асен Василев ще се водят, след като покажат готова програма. “Има определени въпроси при нас по отношение на реакцията на “Продължаваме промяната” спрямо ДПС и ГЕРБ. “Демократична България” в това отношение е изключително последователна и на изборите през април, и през юли. Казахме, че няма да се коалираме с ГЕРБ и устояхме”, каза той.

На въпрос за евентуалната номинация от инициативен комитет на “Правосъдие за всеки” на председателя на ВКС Лозан Панов за президент Ивайло Мирчев заяви, че ако той бъде издигнат, колективните органи на партиите в “Демократична България” ще решават дали да го подкрепят. “Ние нямаме нито човек на диванчето, нито човек в джипката, който казва: “Това ще е решението” и да го прокарва. Имаме си колективни органи на отделните партии, те решават какво ще е поведението, а след това и на “Демократична България”, заяви Мирчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика