X
 
 

Иван Гешев смята, че има опити да бъде провалена процедурата за избора му

1467 1
Иван Гешев смята, че има опити да бъде провалена процедурата за избора му
Снимка: БГНЕС
Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата в нея, каза в Благоевград кандидатът за главен прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

"Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата в нея" - така Гешев отговори на репортерски въпрос може ли Конституционния съд (КС) да спре избора му. Става въпрос за опцията при повторно одобрение на кандидатурата на Гешев от ВСС, Румен Радев да иска от КС да каже дали държавният глава не може да отказва повторно предложение на ВСС на същия, отхвърлен кандидат или провеждане на повторна процедура от етап номинации, ако кандидатът е единствен и няма възможност за алтернативен вот.

В четвъртък ще има само прегласуване, без нов дебат за Гешев

Отдавна съм казал как ще постъпя – ще гласувам отново „за“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред медиите във вр...

По информация на Actualno.com, преди да бъде издигната кандидатурата на Иван Гешев, е имало мащабно обсъждане в рамките на прокуратурата и е имало три кандидатури, но официално, след обсъждането, е постигнато обединение за подкрепа на Гешев.

"Няма какво да ме притеснява за четвъртък, на 10-часовото изслушване стана ясно, че няма от какво да се притеснявам, защото всеки български гражданин може да си изгради впечатление за мене, за работата ми, за концепциите ми. С такова живо предаване не се провежда процедура в нито една страна от Европейския съюз", каза Гешев.

"В резултат на работата ми през последните години много хора се притесняват, че прокуратурата активно осъществява правомощията си по противодействие на престъпността и че засегнахме много сериозни икономически интереси за милиарди. Бяха повдигнати на обвинения на хора, които вие, журналистите, наричате олигарси, някои от тях още са в ареста. КПКОНПИ замрази сериозни икономически активи, което засегна сериозно финансови, политически, икономически и всякакви други интереси на тези кръгове, затова изборът ми е труден", смята единственият кандидат за главен прокурор.

Според него, малък кръг от хора се страхуват от закона, главно тези, които нямат практиката да го спазват. Иван Гешев не счита, че президентът е сред тях, като му благодари, че е упражнил законовите си правомощия и изложил мотиви за отказа си.

Прокуратурата проверява Иван Гешев по сигнал, за който вече каза, че не отговаря на истината

Прокуратурата е започнала проверка срещу единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. Причината са записи, публикувани от разсле...

Кандидатът за главен прокурор, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на Образованието и науката Красимир Вълчев пристигнаха днес в Благоевград, за да участват в Националната научно-практическа конференция на тема: "Системно-структурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България". Тя е организирана от равно-историческия факултет на ЮЗУ "Н. Рилски".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...