X
 
 

Известен адвокат защити морала "Апартаментгейт" - било невъзможно да бъде изкоренен

4327 12
photo of Известен адвокат защити морала "Апартаментгейт" - било невъзможно да бъде изкоренен
Снимка: БГНЕС
Вярно е, че в много случаи продажбата на недвижими имоти и коли става на данъчна оценка. Особено притеснително е, когато в един нотариален акт е записана ниска цена, а се дават пари на ръка, което е укриване на данъци. Това заяви известният юрист Марин Марковски във връзка със скандала "Апартаментгейт".

Марковски предупреди, че ако нещо се случи с такава сделка, се връщат парите, записани в нотариалния акт, а не реалната сума. Това е риск за купувача, добави адвокатът пред БНТ. И даде съвет – ако се впише истинската цена, не може сделката да бъде отменена що се отнася до стойност.

Адв. Шейтанов: Хората пребивават във властта, за да се възползват от търговия с влияние и власт

"Корупцията е като заразна епидемия и България. Българите плащат висок данък за нея. Скоро страната ни ще се доближи до един момент, в ...

Юристът каза и, че укриването на данъци представлява акт, за който се носи наказателна отговорност. Но по мнението му, мерки не се вземат, защото е невъзможно. И причината е, че нито купувачът, нито продавачът имат интерес – те не си плащат "допълнителното" пред нотариус, заяви Марковски. Не е работа на нотариуса да следи такива неща – той не е информатор на полицията, добави адвокатът и добави, че нотариусите се въздържали "в рамките на закона".

Ако стане ясно, че дадена сделка е сключена на нереална цена, кой е отговорен? Според Марковски в никакъв случай не е нотариусът. Той каза и, че "не може в тези тежки времена" да съдим хората. "Хубаво ще е да не правиш нещо, което не можеш да признаеш на жена си и да лъжеш фиска", каза още Марковски.

Наказателна отговорност за "Апартаментгейт"?

Въпрос на литература е дали е скандал или не, продължи с остроумията Марковски и предупреди, че не е чел нотариалните актове на замесените, но приема, че това са сделки за имоти, купени на по-ниска цена. Категорично няма нарушение, защото един имот струва толкова, колкото даваш за него и колкото можеш да вземеш за него, смята юристът. Моралът всеки трябва да го преценява за себе си, но юридически няма притеснения, подчерта адвокат Марковски. И предупреди, че при покупка „на строеж” има риск за продавача, защото може фирмата-строител да фалира, преди да завърши проекта (бел. ред. – такъв е случаят с Елисавета Панова, съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов).

"Артекс": Преустановяваме строителството на "Златен век"

От фирма „Артекс“ преустановяват строителството на „Златен век“. Това съобщиха от компанията в съобщение до мед...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Оригинала. 6 Оригинала. преди 4 месеца Профил на трол?
  русия е страната на кретените, алкохолиците, наркоманите и спинаджийте. С една дума - кенеф.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  ЛИЧИ СИ ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАЕШ. НИЕ САМО ГОВОРИМ И С БОДЛИВА ТЕЛ ДА НИ Е....Т, ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ ЗАЩОТО НАРОДА Е МАЗОХИСТ.
  : 1 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Не било възможно, хайде, де...В белите страни е възможно, а тук не. Как пък на никой не му дойде на акъла да се промени закона и данъчната оценка да следва пазарната, примерно +/- 10%. Съвсем друг е въпроса откъде са доходите на ЦвЦв, на Ангелинка и на всички останали. Защото точно заради това се лежи в затвора...ама пак в белите страни.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Абе какви бели държави бе смешко ? Там дето сега е мигрантски престъпник до мигрантски престъпник ли ? И какъв е морала във Франция или Белгия по различен ? Същата плява. И не забелязваш как всички са приятели и искаш да заблуждаваш. В едно е прав шишко. Няма как да бъде изоренен. Просто трябва да се ИЗКОРЕНЯТ сами те . ЦЯЛАТА КЛИКА*89 ДА СЕ ИЗКОРЕНИ БАРАБАР И С шишко.
  : 4 !
 • Македонецъ 5.2 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Със сигурност руската кочина не се числи към белите страни.
  : 0 !
 • Оригинала. 5.3 Оригинала. преди 4 месеца Профил на трол?
  Абе плагиат нещастен 5.2 , точно РУСИЯ Е БЯЛА ДЪРЖАВА , НЕ Франция или Белгия или особено О.к или Сащ. Жалък сорос.
  : 2 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Не било възможно, хайде, де...В белите страни е възможно, а тук не. Как пък на никой не му дойде на акъла да се промени закона и данъчната оценка да следва пазарната, примерно +/- 10%. Съвсем друг е въпроса откъде са доходите на ЦвЦв, на Ангелинка и на всички останали. Защото точно заради това се лежи в затвора...ама пак в белите страни.
 • Професора 3 Професора преди 4 месеца Профил на трол?
  Резонният въпрос тук е: От къде ЦвЦв има недекларирани пари, които да дава на ръка и защо още не е в затвора?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  ТОЯ ОТ ЛАПАНЕ НА ХОНОРАРИ И ПОДКУПИ ЩЕ СЕ ПРЪСНЕ ВЕЧЕ! Тоя ли плондер е мерилото за морал, етика и закон??? СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ БЕЗ КИНТИ НЕ СИ МЪРДА ЗАДНИКА И НА САНТИМЕТЪР, А КАКТО ЗНАЕМ ГЕРБ ИМАТ БАЯ КИНТИ ЗА ТАКИВА КАТО ТОЯ ЕЬОЛАЛЦИ!
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Завиждащ ли му, платена руска мастио ?
  : 0 !
 • Македонецъ 2.2 Македонецъ преди 4 месеца Профил на трол?
  Завиждаш ли му, платена руска мастио ?
  : 0 !
 • българин 1 българин преди 4 месеца Профил на трол?
  И тоз юнак боза юнашката та и синчето уреди да цица, какво стана със сестри Белнейски и останалите "крупни" дела бе словоохотлив адвокате?!
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...

Последно в Актуално