Янаки Стоилов: Може да ни напуснат хора заради "силните на деня"

12673
Янаки Стоилов: Може да ни напуснат хора заради "силните на деня"
Снимка: БГНЕС

Подкрепа на кабинета от страна на БСП нямаше да съответства на политическата логика. Това заяви червеният депутат Янаки Стоилов.

Стоилов посочи, че програмната декларация на сегашното управление е правена така, че да обедини четири партии и да решат те собствените си проблеми, а не така, че да се отсеят определени приоритети. Янаки Стоилов не приема АБВ за чисто лява партия и я посочи като част от „процеса на одесняване” в Европа – така няма да се обърне достатъчно внимание на социалните доходи, смята той.

БСП предложи Янаки Стоилов за зам.-председател на НС

Изпълнителното бюро на БСП предложи Янаки Стоилов да бъде заместник-председател на Народното събрание. Това заяви на брифинг говорител...

Изненадващо червеният депутат изказа предположение, че е „човешко” някой от БСП да се отдели към по-силните. Стоилов обаче бързо уточни, че не става въпрос за депутати, а за „хора от администрацията”.

Запитан как така БСП отново е на едно мнение с ДПС, Стоилов отговори, че това е станало заради участието им в бившето управление. Това не означава, че сме обединени в някаква коалиция, подчерта той пред Нова телевизия.

По отношение на вчерашната промяна в Изпълнителното бюро на БСП, Стоилов посочи, че това означава изготвяне на отчети от определени структури, за да се види какво се е случило. Янаки Стоилов обаче не пожела да отговори защо се е стигнало до промените – дали заради решение на Михаил Миков или заради вътрешна опозиция, която набира сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика