Янаки Стоилов: Въпросът с езика за агитация е решен

18475
Янаки Стоилов: Въпросът с езика за агитация е решен
Снимка: БГНЕС

Този въпрос е решен. Ние трябва да продължим с другите текстове по Изборния кодекс. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов след заседание на групата, предаде „Фокус”.

„ПГ на БСП и Коалиция за България изрази своята позиция в пленарната зала – първо, с гласуването на текста. Цялата Парламентарна група подкрепи текста кампанията да се води на официалния – български език. По повод последвалите след това реакции ние не приемаме някои крайни квалификации, които бяха направени от депутат от ДПС, които прекрачват тази дискусия и засягат въпроси на националната сигурност, на това, което би трябвало да обединява всички народни представители и всички парламентарни групи. Затова ние очакваме от ръководството на ДПС да каже дали то споделя или не такъв начин на обяснение, който беше даден. Не е необходим разговор. Ние сме тези, които изразихме своята позиция, изразиха я и те. Това не го направиха другите две парламентарни групи”, заяви Стоилов.

Плевнелиев: Кой реши, че през 2014 г. ще има избори за президент и вицепрезидент

Кой реши, че през 2014 г. ще има избори за президент и вицепрезидент. Това отвърна пред журналисти в Плевен президентът Росен Плевнелие...

„Надявам се, че още в понеделник ще има извънредно заседание на Народното събрание, на което да продължи обсъждането и гласуването на Изборния кодекс и то да бъде приключено през следващата седмица. Смятаме, че ще има нов Изборен кодекс още през следващата седмица”, каза още той.

На въпрос ако ДПС не се разграничи от изявлението на Хюсеин Хафъзов, Стоилов каза: „От това следват определени изводи за българските граждани, за политическите партии. Сега не искам да се впускам в дискусия по отношенията БСП и ДПС. Това е една по-сложна и по-голяма тема, която засяга и съдържанието на управленската политика, и кадри в управлението. Днешната ситуация също има своето важно значение с цялостната проблематика на отношенията на двете партии, които подкрепят правителството”.

На въпрос за призива на „Атака” за сваляне на имунитета на Хафъзов, Янаки Стоилов заяви: „Аз не коментирам други, а нашата позиция и реакция по случая”.

Народният представител от Коалиция за България Страхил Ангелов също заяви, че е притеснен от изказването на Хюсеин Хафъзов.

Цачева се възмути, че гласът ѝ за предложението за кампания на чужд език бил отчетен като "въздържал се"

Заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева възрази срещу това, че нейният глас е бил отчетен като „въздържал се” при гла...

„Бих искал да изразя дълбокото си възмущение и несъгласие и да се разгранича от казаното от него. Той твърди, че е гласувал против потисническото мислене на част от българските депутати. Не знам с какво го потиснах, може би с това, че гласувах да се говори на български език в България. Така и пише и в Конституцията”, заяви Страхил Ангелов.

„Притеснява ме и друго нещо - той заплашва, казва да следим всяка негова стъпка, защото бил готов да заплати и със свободата си, за да се бори за демократична България. Не знам какво има предвид, партизанин ли ще става? Той казва: „Мечтата ми беше да живея в свободна и демократична България", явно той няма усещане България да е свободна. Да дефинира от какво ще я освобождава, какво възнамерява да предприеме”, заяви още Страхил Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика