Йончева: Хората ме подкрепят, защото им омръзна от грабежи, ще победим ГЕРБ в изборите

2902
Йончева: Хората ме подкрепят, защото им омръзна от грабежи, ще победим ГЕРБ в изборите
Снимка: БГНЕС

"Разликата между гласовете, които спечелих аз, и господин Станишев е много малка. Благодаря за доверието, което е и огромна отговорност. Давам си сметка за това." Това каза говорителят на БСП и водач на листата на партията за евроизборите Елена Йончева в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според нея 80% от българите считат, че еврофондовете в България се печелят от тесен кръг, близък до властта, и се надяват, че в Брюксел тези практики могат да бъдат коригирани.

Нинова обяви: Станишев не е коректен, няма вече да има сделки за постове в БСП

Много е важно да умееш да губиш достойно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на атаката от страна на Сергей Станишев с...

На въпрос как ще работи заедно с Европейския съюз срещу корупцията в България, щом партията ѝ дава разнопосочни сигнали спрямо отношението си към Европа, Йончева отговори: "Ние не сме против Европа по различни теми. Българинът е убеден проевропеец. Проблемът е, че възниква евроскептицизъм и това има своите причини".

Според нея те са липсата на справедливост и усещането, че гражданите не могат да разчитат на институциите. Йончева се позова на доклад на Европейската комисия от февруари месец. Тя сподели и данни от доклад на групата на Зелените в европарламента.

"11 милиарда евро са средствата, които се крадат в България всяка година, според доклада на групата на Зелените в Европейския парламент. Това е доклад, който е базиран на информация на Евростат, ОЛАФ и Европейската комисия", заяви Йончева.

Относно отношението ѝ към факта, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев беше изместен от първото място в листата на социалистите за евровота, Йончева коментира, че членовете на БСП са гласували демократично и така са решили.

Миков и Станишев с атака срещу Корнелия Нинова

"Истината е, че Корнелия Нинова иска да отстрани Сергей Станишев. Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партия...

"Смятам, че Станишев е един от най-успелите европейски политици. В България имаме двама политици, които имат европейско признание - Ирина Бокова и Сергей Станишев".

"Не мисля, че БСП е разделена. В партията има различни мнения, имаше сериозен дебат. В една демократична партия това е нормално, не е нормално да се избира лидер с 99 процента, както е при ГЕРБ", коментира Йончева.

По повод санкциите срещу Русия, Йончева коментира, че този въпрос е обсъден и те трябва да отпаднат, защото не са постигнали резултата, който е предвиден, и второ - България трябва да защитава националните си интереси.

Йончева коментира още, че в Европа трябва да се борим за доходите ни, които в България са десет пъти по ниски. По думите й тези избори ще бъдат вот на недоверие към ГЕРБ - групировката, която 10 години управлява България.

"Искаме по-силна и социална Европа. Ще победим ГЕРБ", заключи Йончева.

Йончева: Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата за евроизборите

"Не смятам, че сваленият ми имунитет компрометира листата на БСП за евроизборите през май". Това заяви категорично в предаването "120 м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика