Йордан Цонев: Пеевски не е обвиняем за КТБ, защото няма кредити, които да не е върнал

5965
Йордан Цонев: Пеевски не е обвиняем за КТБ, защото няма кредити, които да не е върнал
Снимка: БГНЕС

Защото не е длъжностно лице, няма и кредити, които да не е върнал. Така депутатът от ДПС Йордан Цонев обясни защо Делян Пеевски го няма в обвинителния акт на КТБ. Цонев не обясни защо тогава през 2009 година прокуратурата установи, че Пеевски и майка му купиха вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика" с кредит от КТБ. А в интервю пред в. "24 часа" от 25 юли, 2014 година самият Пеевски потвърди информацията. Малко по-късно Йордан Цонев, коментирайки вземането на кредити от КТБ като цяло, даде определението "необзпечени".

Близостта между двама души не значи, че единият може да знае всичко за другия, продължи Цонев и обяви за "фриволно подхвърлени реплики" тезите, че Пеевски и Василев са се скарали заради "Южен поток". Попитан относно абревиатурата "ДП", която присъствала всеки ден в ежедневните доклади на Бисер Лазов до Цветан Василев – според адвоката на банкера Константин Симеонов, Цонев отвърна, че не трябва да се говори за недоказани неща. Това е тактиката на Симеонов, защото явно няма как другояче да защити Василев, е гледната точка на депутата от ДПС. Той обяви и, че след като Василев имал доказателства за Пеевски в сейфове в чужбина, да ги извади. "От първия ден за това призоваваме от ДПС", каза Цонев.

Джамбазки за политическата дружба с Бареков: Имаше необясними неща

Не съм виждал г-н Цветан Василев през живота си. Да питат Николай Бареков и хората му за парите от КТБ. Това заяви евродепутатът и зам....

Йордан Цонев отрече и, че Делян Пеевски е присвоил "Петрол" АД или каквито и да е други активи на КТБ. Адвокатите на Цветан Василев да казват и доказват тези работи в съда – няма нужда да ретранслирам фалшивите им съобщения и да отклонявам вниманието от главния обвиняем Цветан Василев, който пропиля парите на милиони българи, каза известният с прякора си Данчо Ментата депутат.

Правителството "Борисов 3"

Оценката на ДПС за работата на сегашния кабинет е не повече от среден 3. Кои са големите проблеми на България – демографската криза, икономиката? Къде е програмата за търсене на национален консенсус за демографската криза, къде са мерките за засилване на икономическия растеж, попита Цонев. И определи назначението на Валери Симеонов за отговарящ за демографската политика като "цинизъм". Вицепремиер ходи да мери звука на кръчмите в Слънчев бряг – това ли му е работата, подчерта Цонев, визирайки, че "Обединени патриоти" с нищо не са допринесли за управлението и хаосът във вътрешното управление компроментира усилията на Бойко Борисов във външен план.

Крум Зарков от БСП пък обясни, че има "празен дневен ред в Народното събрание" и този вакуум се пълнел със скандали. Според него теми като "НДК" и "Суджукгейт" не са всъщност работа на Народното събрание. Той каза и, че БСП е внесла 17 законопроекта в 44-тия парламент, а Министерският съвет – само 9.

Съдилищата в Сърбия не спират да си прехвърлят топката за Цветан Василев

Висшият съд в Белград обяви, че няма компетентност да реши дали банкерът Цветан Василев да бъде екстрадиран в България, предаде Агенция...

За финал заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева заяви, че правителството има програма и тя "всеки момент ще излезе". В нея имало 850 мерки, но програмата се забавила заради "коалиционния партньор", който искал "да я огледа" и всичко да бъде изгладено. Програмата е готова преди няколко седмици, добави депутатът от ГЕРБ. Според нея при коалиция първо се правело правителство, а после програма, с което Крум Зарков не се съгласи.

Караянчева посочи като топ събитието на първите 100 дни на кабинета "Борисов 3" подписването на Договора за добросъседство с Македония. И каза, че БСП имали участие в скандала "НДК", защото по времето на служебното правителство на Огнян Герджиков Деница Златева, която е член на Изпълнителното бюро на БСП сега, е била вицепремиер и е отговаряла за европредседателство.

Караянчева призна и, че досега нямало достатъчно законодателни инициативи, но трябвало да се сравнява качество, не количество. За 100 дни няма какво толкова да се свърши, но мисля, че през септември ще изненадаме колегите с доста сериозна законодателна дейност, оптимистично завърши зам.-председателят на Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика