Йотова: Завръщането на Сергей Станишев начело на БСП не е на дневен ред

10383
Йотова: Завръщането на Сергей Станишев начело на БСП не е на дневен ред
Снимка: БГНЕС

Завръщането на Сергей Станишев начело на БСП не стои на дневен ред, БСП има свое ръководство в лицето на Михаил Миков. Това заяви в ефира на bTV евродепутатът от левицата Илияна Йотова

Според нея гласуването за оставката на Георги Кадиев е било грешка. 

Илияна Йотова: България няма възможност да приеме повече бежанци

"Слагаме тигана, преди да сме хванали рибата. Цялата тази политика ще стане факт, когато бъде приета от Съвета на министрите, който се ...

"В БСП нещата не са спокойни, защото все още преживяваме труден период от октомври насам, но бавно и славно започваме да излизаме от ситуацията. Но изчезнаха двойните стандарти. Вижте, БСП е не просто политическа партия, а партия с много здравни инстинкти и организационна структура", каза евродепутатът.

Илияна Йотова е категорична, че на следващия пленум ще има промени в Изпълнителното бюро на БСП. Според нея слухът, че са се предлагали подкупи на 48-ия Конгрес на БСП, на който Михаил Миков беше избран за лидер на партията, е предупреждение как Миков да подготви следващия си екип.

Междувременно в ефира на БНТ лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев, запитан как се отнася към това, че негови съпартийци напускат партията, коментира, че “всички трябва да проявят отговорност към лявата идея и кауза” и припомни, че има конфликти във всички партии – и в ГЕРБ, и в ДПС, но никой не ги вади на показ.

"За да направим промяна в Европа е нужна сила", каза той. Станишев обаче отхвърли предположението, че той се е насочил към поста председател на ЕК. "Не съм се насочил към този пост…. Моята мисия е да направим ПЕС първата политическа сила", каза Станишев. Той допълни, че съдбата е била благосклонна към него, а като политик е научил три урока: ако получиш шанс е много по-важно да работиш двойно по-здраво за да видят хората, че не са ти дали този шанс напразно; вторият е, че не можеш сам да постигнеш големи цели – трябва ти добър екип; а третият урок е никога да не се отказваш.

Йотова: На местни избори БСП ще бъдат с АБВ и Движение 21

На конгреса вчера отворихме вратата към всички леви партии. По места някои лидери на местни структури се скриха и не пожелаха да си пое...

За работата на правителството на Пламен Орешарски Сергей Станишев цитира думите на свой познат, че “то изпълни една обществено полезна много важна мисия". Според него, ако не бяхте изтръгнали властта от ГЕРБ щеше в България да се развие същия модел, който се случи в Македония. Социалистът продължи, че сега ГЕРБ отново са на власт, но и средата е различна, в много по-сложна конфигурация и това се дължи на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика