Йовчев не мисли, че полицаите са превишили правата си на 12 ноември

12878
Йовчев не мисли, че полицаите са превишили правата си на 12 ноември
Снимка: БГНЕС

Категорично не може да се говори за превишаване на правата на полицаите по време на протестите. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде „Фокус”.

Йовчев посочи, че в нощта на протеста не всички хора са били студенти. Той беше категоричен, че няма да допусне да се извършва погром и нахлуване в парламента. „Нито събираме информация, нито ще събираме за тези, които протестират. Ще действаме единствено по закон, защото не одобряваме насилието под каквото и да е форма”, посочи Йовчев.

ГЕРБ напусна дебата за бюджета, иска от Йовчев да обясни за сблъсъка при "Александър Невски"

Парламентарната група на ГЕРБ излезе извън пленарна зала по време на дебата за държавния бюджет за следващата година. Причината –...

Припомняме, че на 12 ноември стотици студенти излязоха на протест срещу управляващите. Няколко души бяха удряни, а тълпата беше избутвана от органите на реда. Арестувани бяха 23 души.

Със законодателни промени Държавната агенция по бежанците ще се произнася в изключително кратки срокове и хората, които няма основание да пребивават в страната ни, ще бъдат експулсрани, каза още Йовчев.

По думите му в момента има около 3 хиляди души от нелегалните имигранти, които нямат хуманитарни нужди. Ще бъдат прецезирани и критериите, по които ще бъдат определяни хуманитарните нужди на нелегалните имигранти.

"Първият случай ще бъдат лица, които нямат основание да пребивават страната ни. Те ще бъдат извеждани принудително. Във втория, ще са хора, които имат хуманитарен проблем и спрямо тях ще бъде предприета бърза процедура и те до месец ще бъдат настанявани в места от открит тип. За всички останали, които искат, но не може да се определи и установи тяхната самоличност, те ще бъдат настанявани в места от закрит тип. За тях Държавната агенция за бежанците ще се произнесе до шест месеца", коментира още Йовчев.

Йовчев не се е виждал с Доган и с Бисеров

Не, въобще не съм се виждал с г-н Ахмед Доган. С г-н Христо Бисеров от много отдавна не съм се виждал. Това каза вътрешният министър ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика