Кадиев въстана срещу Станишев за изключването на различно мислещите

28090
Кадиев въстана срещу Станишев за изключването на различно мислещите
Снимка: БГНЕС

Георги Кадиев за пореден път въстана срещу решение на ръководството на БСП. Депутатът от Коалиция за България остро разкритикува изключването на президента (2002-2012) Георги Първанов и на още петима партийци, които се присъединиха към новия проект на държавния глава АБВ. Става въпрос за Румен Петков, Евгений Желев, Росица Янакиева, Георги Близнашки и Ивета Станкова-Петкова.

"Решението на НС на БСП да обяви за самоизключили се различномислещите в партията според мен е политическа грешка, написа Георги Кадиев в личния си профил в социалната мрежа. - Не оправдавам алтернативна листа, битката за реформа трябва да е вътре в БСП. Същевременно с това, изключването на 10 знакови лица за БСП, включително президент, министри, кметове, лишава партията ни от многообразие. БСП е силна, когато личностите в нея са силни и различни. Не виждам и необходимост да се прави сега. В момента трябва да се занимаваме с правене на политика, управление на държава, решаване на проблеми на обществото. Вътрешнопартийните въпроси са за след 25 май".

Кадиев иска да промени БСП отвътре

Румен Йончев беше принуден от собствената си политическа партия да напусне Коалиция за България, заяви в интервю за ТВ7 Георги Кадиев о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика