"Каишката" на независимия Георги Марков е Красьо Черния, казват общински съветници от Свищов

32741
"Каишката" на независимия Георги Марков е Красьо Черния, казват общински съветници от Свищов
Снимка: БГНЕС

Напусналият парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков е вписан в скандално тефтерче – това на Красимир Георгиев, известен с прякора си Красьо Черния. Той се сдоби с незавидна популярност като „кадровик на съдебната власт” в страната. Преди четири години тогавашният член на ВСС Иван Колев каза, че Красьо Черния е сигурявал гласовете на членове на Висшия съдебен съвет срещу пари.

Под номер 398 в тефтерчето на Красимир Георгиев е вписано следното име - Жоро Севгин Свищов. Севгин е първото име на Севгин Осман - бизнеспартньор на Марков. А Свищов е градът, в който живеят и работят тогава двамата. Зад този запис стои сегашният независим депутат Георги Марков, категорични са запознати със съдържанието на тефтера. Бившият председател на етичната комисия към ВСС е един от хората, които познават казуса от 2009-а.

Независимият Георги Марков иска да си остане член на ГЕРБ

Оставам член на партия ГЕРБ, заяви вече независимият депутат Георги Марков, който напусна парламентарната група на партията на Бойко Бо...

„Това тефтерче е живо, жизнено. И продължава да излъчва послания, че който веднъж влезе в него го очаква бляскаво политическо бъдеще. Тъй като никому неизвестният към 2009 година Георги Марков, сега е най-известният в момента депутат, неговият пръст се определя като златен”, обяснява Цони Цонев пред bTV.

Трима общински съветници от Свищов показват сигнал, който в понеделник са внесли до главния прокурор. С него те информират Сотир Цацаров за връзките на Марков със сочения за кадровик в съдебната система. Тримата са сигурни, че депутатът се е ползвал с протекциите на Красьо Черния и заради това прокурорските проверки срещу него са боксували. И Марков, и неговият партньор Севгин Осман не са били осъдени за ДДС измами. От прокуратурата потвърдиха, че са получили сигнала на общинските съветници.

„Допълнително в тефтера на Красьо Черния фигурира и ректорът на Свищовския университет Величко Адамов. Най-странното съвпадение от всички странни съвпадения до тук е, че всички преписки - и на г-н Марков, и на ректора Величко Адамов, и на офшорния кръг около преподаватели от стопанска академия са при един и същ прокурор. А именно г-жа Ваня Илиева. Връзката Красьо е повече от очевидна”, допълва Калин Костов.

Бившите съпартийци на Георги Марков са категорични, че Цветанов е знаел, че Марков е част от кръга около Красьо Черния, знаел и за данъчните измами. И точно с тези компромати държал депутата. Но сега тази точно тази "каишка" била взета от новите управляващи.

Георги Марков: Няма да бъда памперс на никого

Няма да бъда памперс на никого, заяви в предаването "Всяка неделя" пред Кеворк Кеворкян депутатът Георги Марков, който напусна парламен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика