X
 
 

Какво ще се случи с имотите на Сакскобурготски, той изрази готовност за "диалог"

5484 6
photo of Какво ще се случи с имотите на Сакскобурготски, той изрази готовност за "диалог"
Снимка: БГНЕС
В интервю за унгарското списание „MÚLT-KORН.В. Симеон Сокскобургготски заявява, че при възникване на спорни обстоятелства около царските имоти е готов да си търси извънсъдебен път по казуса с царските имоти. Интервюто бе разпространено днес от пресофиса на царя.

„Българското правителство реши да попита отново Конституционния съд дали всичко онова, което е поставено под мораториум, представлява наша законна собственост.

Симеон Сакскуборгготски се снима във филм

Симеон Сакскуборгготски влиза в киното. Не знаем дали актьорските му занимания ще претърпят развитие, но това, което е повече от ясно е...

Страсбург, като последна инстанция, преди два-три месеца заяви, че докато България не изясни проблема в рамките на собствените си граници няма да прави нищо, затова замразява процедурата.

Не понасям конфликтите, искам да уредя нещата си по мирен път. И което е най-важно: вярвам в силата на диалога. Затова заявих, че можем да се разберем и по извънсъдебен път, ако възникнат спорни обстоятелства“.

Цар Симеон II припомня в отговор на журналистически въпрос предисторията на скандала.

„Когато наложиха мораториум върху собствеността ни под претекст, че трябва да се убедят, че тя наистина ни принадлежи. В действителност това обслужваше една единствена цел: чисто политически интереси. Не живеем на кой знае колко широка нога, от гората за деветдесет години не сме получили нито един лев доход, така че дори и само заради това смятам всичко това за унизително.

Крадци откраднаха бижутата на племенника на Симеон Сакскобургготски

Крадци задигнаха голямо количество бижута на италианския принц Емануеле Филиберто Савойски, наследник на италианската корона и племенни...

От друга страна, решението за атаката срещу мен бе взето от парламента, въпреки че такъв декрет парламентът може да вземе само в разрез с Конституцията. Стигнах до Страсбург, защото съм европейски гражданин. В Европа уважават частната собственост", казва още царят.

В отговор на въпрос дали да когато се е завърнал в България му е минало през ум да стане отново коронован държавен глава, Симеон II казва:

„В това, че упълномощен от гражданите, замених наследената от предците ми царска мисия, с поста на министър-председател, нямаше нищо лично, завръщането ми беше продиктувано от патриотизъм. Мотивираше ме стремежът България да се присъедини към Европейския съюз и НАТО, като всичко това се осъществи. Много направих за страната".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Семейство Сакскобурготски никога не са притежавали собствени имоти! Винаги са живяли в държавна собственост!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кога тая крадлива и лъжлива муцуна, рожба на ДС, ще ни освободи от претенциите и присъствието си?! Помните ли как отговаряше, когато от 1990 до 2000 година го питаха журналистите за имотите му?! Винаги отговаряше, че не идва за материални облаги, даже се сърдеше и караше на журналистите, ако се съмняваха в думите му! Като един безсребърник щеше да работи в ползу роду и щеше да ни оправи за има-ням виж още ›› а 800 дни! То не бяха дворци, то не бяха гори и ливади! Ако тоя мошеник не е агент на ДС, в София нямаше да стъпи дори като турист, да не говорим за министър-председател! И нямаше баш милиционерските партии ДПС и БСП да му бъдат партньори в кражбите два мандата!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  малка поправка - рожба на КГБ
  : 2 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  №2.1, приемам поправката. Направил съм техническа грешка.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Даааа, ако не беше той даже и Румъния още нямяше да е в ЕС и НАТО. Добре, че и те имат доста българска кръв, че и тях уреди за членство.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ха, ха, само Турция не можа да оправи! Ама той и Бойко не можа. Едва успя да отвори приказка само за Западните Балкани.
  : 3 !
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....