Калфин: КСНС за Украйна трябва да има и да се реши ще пращаме ли войски

15471
Калфин: КСНС за Украйна трябва да има и да се реши ще пращаме ли войски
Снимка: БГНЕС

Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) трябва да бъде свикан. Това заяви лидерът на листата за европейските избори на АБВ Ивайло Калфин.

Според него съдържанието на позицията на страната ни трябва да е не само да подкрепи мирното решение на конфликта, а да предложи конкретни мерки, включително, ако е необходимо, с решение на Съвета за сигурност - изпращане на умиротворителни войски.

Калфин: Не е нормално политиците да се хранят от конфронтацията между тях

Коалиция АБВ беше създадена заради огромната липса на национални цели и национално съгласие в България. Това заяви на среща-дискусия с ...

Калфин казва, че КСНС трябва да помогне не само за изработване на позиция на България по отношение на Украйна, а и да изглади последните детайли с оглед развитието на ситуацията в бившата съветска република.

Липсата на единна позиция на България, която да е институционално приета и подкрепена от министър-председателя Пламен Орешарски и външния министър Кристиян Вигенин, когато участват в дебати с ЕС, е голям минус за страната ни, смята Калфин. „Това показва слаба, незаинтересована и подлежаща на натиск национална позиция“, отбеляза бившият външен министър пред Агенция "Фокус" и допълни, че е изключително важно към момента България да заеме твърда позиция. 

„Българските граждани навсякъде се интересуват живо от това което се случва в Украйна и имат ясно определено мнение и са доста критични към това, че държавата няма заявена позиция“, подчерта Ивайло Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика