Калфин: Участвам в управлението заради това, което сме включили в правителствената програма

13498
Калфин: Участвам в управлението заради това, което сме включили в правителствената програма
Снимка: БГНЕС

Участвам в управлението не заради Бойко Борисов, а заради това, което сме включили в правителствената програма и очаквам да работим в екип в правителството. Това каза вицепремиерът по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в предаването „Тази сутрин“ на бТВ. „Възможността на различните партии да участват в единен, кохерентен кабинет без да се карат вътре в него и в същото време да си запазят идейната идентичност е нещо, което се прави в Европа, остава да го направим и в България“, допълни Ивайло Калфин.

„Най-стабилната политическа конструкция беше коалиция между ГЕРБ и БСП, в която бихме се включили и ние от АБВ и вероятно други политически сили. Така или иначе това не се случи, БСП не поиска да поеме отговорност или прецениха поради други причини, че не трябва да участват. Така че това не беше възможен вариант, но пак твърдя, че това е най-добрият вариант, който можеше да стане“, заяви Ивайло Калфин.

АБВ ще подкрепи новото правителство

Преди час потвърдихме нашата готовност за присъединяване към програмната декларация за бъдещ кабинет. Това заяви председателят на ПГ на...

„За нас гласуваха избиратели, които искаха не да се правят декларации в политика, а да се случват нещата. Нашата предизборна програма беше лява и до голяма степен тя е отразена в програмната декларация на правителството, надявам се и в програмата на правителството. Така че всички тези български граждани, които са гласували за АБВ, ще се убедят и това е отговорността и пред мен, и пред всичките ни колеги да се убедят, че това, за което са гласували като политики се случва“, каза още Ивайло Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com