Калоян Паргов: Инатът на ГЕРБ да довършат мандата отблъсна хората

4413
Калоян Паргов: Инатът на ГЕРБ да довършат мандата отблъсна хората
Снимка: Градски съвет на БСП - София

"За БСП победата няма алтернатива. Ситуацията изисква да покажем хъс и емоция", каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в доклада си пред XIV Конференция на организацията.

Първата част от заседанието се провежда в онлайн среда „Искреното ми желание е хората да видят в БСП жизнена и изпълнена с решимост партия. Ние, в Софийската организация, сме доказали и на избирателите, и на нашите опоненти, че умеем да постигаме резултати. Резултати, които ни дават самочувствието на успешна партия. Партия със стратегическо виждане, която умее да предлага работещи решения“, изтъкна Паргов. По думите му досега ГЕРБ не бил в толкава слаба и в неизгодна позиция. „Инатът им, на всяка цена да довършат мандата допълнително отблъсна хората. Ето защо, ние сме длъжни да победим ГЕРБ и няма да имаме оправдание, ако не го сторим. Не заради самоцелната победа, а заради всичко, което се случва в България и на българските граждани през последните години“, посочи председателят на БСП – София.

Калоян Паргов от БСП: Българските медици заслужават поклон

Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки намалелия брой на заразени и тежко болни към този момент. М...

В анализа си на обществено-политическата обстановка той отбеляза, че в условията на най-дълбоката и всеобхватна криза от Втората световна война насам, далеч по-ясно проличава всестранното изоставяне на България, която по критерия човешко развитие заема последно място в Европейския съюз. „Проличават също системните пороци и недъзи на управленски модел на ГЕРБ - партията, довела държавата ни до просешка тояга“, каза Паргов. Той изтъкна, че заради епидемиологичната обстановка ще е предизвикателство да се намери подходящ заместител на традиционните форми за агитация. „Целият ни физически и интелектуален ресурс трябва да бъде съсредоточен именно в тази насока - нашите идеи, ценности и послания да достигнат до най-широк кръг от избиратели. Софийската организация има достатъчно сили и самочувствие да изпълни тази задача“, категоричен бе Калоян Паргов.

Председателят на столичната организация на БСП се спря на това, че днешното заседание на Градската конференция се провежда с променен състав. „В резултат на тълкуване на устава, от делегатския състав отпаднаха другари, с които сме водили не една и две битки през годините“, изтъкна той и допълни, че някои действия на националното ръководство напоследък будят недоумение. „С илюзията, че предприетата кадрова чистка ще ни направи по-силни и по-мобилизирани, може да се разделим много скоро. А опитите, отсега да се прехвърля отговорността за евентуален провал на изборите, намирам за безпочвени“, заяви Калоян Паргов. Той поясни, че е призовал засегнатите делегати, с които са започнали мандата на настоящата конференция, да приемат взетото решение и да се съобразят с него, като се отстранят доброволно от делегатските състави на районните и на градската конференция. „Познавам ги от години и нямам никакво съмнение, че те с всички сили ще работят и този път за победа. Но не мога да премълча, че подходът е грешен, дори нечестен“, заяви Паргов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика