Калоян Паргов: Кандидатът на БСП за кмет на София няма да е безумец, който се хвърля с главата надолу

14089
Калоян Паргов: Кандидатът на БСП за кмет на София няма да е безумец, който се хвърля с главата надолу

"Кандидатът на БСП за кмет на София няма да е безумец или луд, който се хвърля с главата надолу". Това заяви председателят на Градския съвет на БСП в столицата Калоян Паргов. Той коментира "горещата тема" около предстоящите избори за местна власт наесен.

"Искам много ясно да подчертая едно нещо. Ние осъзнаваме разликата с ГЕРБ, отчитаме преднината на госпожа Фандъкова, която евентуално би била кандидат отново за кмет, коментира Калоян Паргов. - Кандидатът на БСП обаче няма да е безумец или луд, който се хвърля надолу с главата. Няма да е камикадзе! Това ще е човек смел, отговорен, който знае цената на неговата кандидатура и поема тази политическа отговорност заради членовете, симпатизантите и заради БСП. Това е профилът на нашия кандидат. Който и да е той - мъж, жена, външен или вътрешен кандидат, това търсим в момента".

Калоян Паргов: На Балканите имаме общи икономически интереси и само заедно можем да ги отстояваме

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов започна в края на миналата година серия от официални посещения в страните ...

Калоян Паргов съобщи също, че в края на април ще бъде поръчано специално социологическо проучване, което да измери рейтингите на посочените от членовте и симпатизантите на БСП евентуални кандидати за кмет на София. "Рейтингът на госпожа Фандъкова е 50-55%. За нас е много важно кандидатът ни за кмет да има добър старт. Искаме неговият рейтинг да е поне 15%, за да можем да надграждаме по време на кампанията", обясни председателят на Градския съвет на БСП в София.

Лидерът на столичните социалисти отново заяви, че избраният кандидат за кмет на левицата в София няма да е нито на Калоян Паргов, нито на Михаил Миков. Той ще бъде на членовете и симпатизантите на партията. "В момента обработваме резултатите от допитването, което направихме, добави той в отговор на въпроса кой от четирима посочени от водещия лица - Корнелия Нинова, Петър Курумбашев, Костадин Паскалев и Борислав Цеков ще бъде кандидатът на БСП за кмет на София. - Списъкът е дълъг. Тези четири лица са между посочените като предпочитани от членовете и симпатизантите ни. В края на месеца ще имаме вече яснота кои от всички посочени са съгласни да участват в една такава надпревара. Тогава ще може да преминем към втория кръг на отсяването".

Калоян Паргов разкри, че от началото на настоящата седмица е започнал разговори с потенциалните канидати за кмет на София. Той е подредил имената им по азбучен ред и провежда срещите си на този принцип. "След първите ми разговори се оказва, че не всеки приема да участва в подобна надпревара, обясни лидерът на столичните социалисти. - Все пак, говорим за личности, които не са чак толкова популярни, но са доказани професионалисти. Сред тях има архитекти, финансисти, икономисти... В края на месеца ще разполагам с точния списък с имена на потенциални кандидати, от които ще пресяваме, докато остане само един. Ако до юли имаме двама или повече кандидати, съгласно уставните ни правила на заседание на градската конференция ще проведем таен избор между тези кандидати".

Председателят на Градския съвет на БСП в София обясни, че кандидатът на левицата, който ще влезе в битката за кмет, трябва да бъде припознат, както от симпатизантите, така и от основното ядро на партията. "Много е важно да тръгнем от ядрото, което трябва най-напред да приеме този кандидат, да го припознае, да работи за него, да го харесва, добави Паргов. - Обратният вариант - да го харесват хората извън партията, а вътре да е обратното - не е приемливо. Защото този кандидат така може да бъде бламиран. В историята на БСП в последните 25 години има един-двама кандидати, които не успяха да спечелят доверието на ядрото и получиха доста слаби резултати на изборите. Не искаме да допускаме това да се повтаря".

Калоян Паргов: Паркирането в София да е на подчинение на кмета

Паркирането в София да бъде единствена дейност на ново, самостоятелно общинско предприятие, което да е на директно подчинение на кмета ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика