Калоян Паргов поиска оставки на министри заради решения, обслужващи чужди интереси

18781
Калоян Паргов поиска оставки на министри заради решения, обслужващи чужди интереси

Председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов поиска оставките на двама министри. Това се случи на днешния митинг, иницииран от подопечната му организация и минал под мотото "С Европа, но никога срещу Русия! Санкциите не спасяват живот! Искаме мир, а не война!". Протестът събра пред президентството над 800 граждани, които изразиха недоволството си от санкциите срещу Русия. Лидерът на градската организация на Левицата е категоричен, че министърът на външните работи Даниел Митов и на отбраната Николай Ненчев незабавно трябва да подадат оставка заради взети от тях решения, които обслужват чужди интереси и водят страната ни до поредната катастрофа.

"Продължаваме да настояваме за отговор на въпроса: "Защо, когато Ангела Меркел и Франсоа Оланд търсят изход от конфликтната ситуация между Москва и Киев, българските министри на външните работи и на отбраната, зад гърба на целия народ, взимат решения, обслужващи чужди интереси и водещи ни до поредната национална катастрофа, настоя Калоян Паргов. - Точно затова искаме оставките на тези двама министри! Както и заради изключителната им некомпетентност и непрозрачност в действията и поведението им".

Протестът на БСП срещу санкциите за Русия започва в 17,00 часа

Протестът на БСП срещу санкциите за Русия започва в 17,00 часа пред президентството, научи Actualno.com. "С Европа, но никога срещу Рус...

На протеста присъстваха също лидерът на БСП Михаил Миков, както и Атанас Мерджанов и Кристиан Вигенин. Активистите на "Модерна България" Петър Кичашки и Борислав Цеков също подкрепиха инициативата на Градския съвет на БСП.

"Този протест беше породен от тревогата и гнева, които таим в нас заради опитите България да бъде въвлечена в несправедлива война, в чужда война, заяви още Калоян Паргов. - Във война, която не отговаря на българските интереси, защото и президентът, и правителството със своето поведение превръщат българския народ в заложник на чужди интереси. Този протест беше срещу войната. Ние искаме мир! Това не е позицията само на БСП, а и на всички прогресивно мислещи хора. На протеста имаше представители на гражданския сектор, на различни патриотични организации. Този митинг беше в защита на националните ни интереси, които диктуват категорично позицията, че България не бива да бъде въвличана във война срещу Русия. Европа няма нужда от война! Европа има нужда от работни места. Националният ни интерес е категорично против санкции срещу Русия, защото от тях всекидневно страда българската икономика и бизнес. Българските граждани трябва да знаят цялата истина за това кой взима решенията в тази държава. Настояваме за прозрачност и за цялата истина, която всеки българин трябва да чуе от управляващите!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика