Калоян Паргов: Спортът е основен приоритет на общинарите в Москва

7688
Калоян Паргов: Спортът е основен приоритет на общинарите в Москва

Спортът е основен приоритет на общинарите в Москва и те се грижат гражданите да имат достатъчно добри условия да го практикуват. Това стана ясно при официалното посещение на делегация на столичните социалисти в руската столица, водена от лидера им Калоян Паргов. С него там са още пресдедателят на групата на БСП в СОС Милка Христова и пресдедателят на Националната асоциация за международни отношения Чавдар Минчев. Във втория ден от визитата си в Москва те бяха приети от председателя на московската градска Дума Алексей Шапошников. На срещата присъстваха председателят на комисията по култура и масови комуникации Евгений Герасимов, както и председателят на Комисията по физическа култура спорт и младежка политика Кирил Щитов. А от името на правителството на Москва на срещата беше съветникът на кмета на руската столица - Александър Крутов.

"Обсъдихме различни идеи, свързани с популяризирането на спортните принципи и ценности, коментира Калоян Паргов. - Показаха ни модерен интерактивен начин за популяризиране на спорта сред младежта. В Москва има 287 спортни обекта, които са събрани в специално приложение за смартфони, разработено по поръчка на московското правителство. В него може да бъде открито всяко съоръжение с адрес и съответно със спортовете, които може да бъдат практикувани в него. Освен това всеки ден в него се обновява списъкът със спортни събития на територията на 12-милионна Москва. Към момента по официални данни близо 30% от московчани активно спортуват. Затова общината се грижи да създаде достатъчно добри условия за това. Изграждат алеи за велосипедисти, игрища, зали...".

БСП София подкрепя по-силно присъствие на руската култура в България

БСП ще лобира за засилено присъствие на руската култура в София. Това стана ясно при официалното посещение на делегация на столичните с...

Калоян Паргов добави, че с представителите на управлението на Москва са коментирали и избирането на София за европейска столица на спорта, както и домакинството на Русия на световното по хокей през следващата година и на Мондиала по футбол през 2018-а.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com