Кандидат-депутатите на ДПС ще попълват декларации за лоялност

1260
Кандидат-депутатите на ДПС ще попълват декларации за лоялност
Снимка: БГНЕС

Кандидатите за народни представители на ДПС ще попълват декларации за лоялност. Това съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

От думите му стана ясно, че това е един от критериите за влизане в депутатските листи, които ръководството на движението обсъжда в момента.

Номинациите ще се правят от общинските и областни съвети на ДПС и ще се изпращат на ръководството в списък в азбучен ред. Изисква се да се номинират обществено значими личности.

Карадайъ коментира също, че е отчетена реалната актуална политическа картина и ситуацията след проведените президентски избори. Според ДПС това Народно събрание е изчерпано и не може да създаде мнозинства. ДПС са приели процедури и критерии за номиниране на кандидати за предсрочни парламентарни избори през 2017 г. Направен е и анализ на структурите по региони и може да се каже, че ДПС в организационно отношение е готова за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Номинациите вървят от низходящ към възходящ ред, коментира той и добави: "Готвим се за избори".

Карадайъ подчерта отново, че НС е изчерпано, а правителството е било "вредно". През последните две години от управлението на ГЕРБ с временните мнозинства и без ясна посока "видяхме какъв продукт произведе и ние не можем да бъдем част от безотговорното поведение. Последните две години и последните седмици след изборите също го доказаха", заяви той.

Карадайъ: Текат задкулисни сделки с подкрепата на ГЕРБ, Плевнелиев иска да става еврокомисар

Явно текат задкулисни сделки за нов кабинет в рамките на този парламент и с подкрепата на ГЕРБ. Това заяви по време на брифинг в Народн...

За мажоритарните избори, Карадайъ каза, че Борисов е изразил готовност евентуално да се въведат мажоритарни избори по модела на системата във Франция.

"Не виждаме вариант за стабилно мнозинство в това Народно събрание. Дори и да се формира кабинет само ще се отложи агонията. Кога ще бъдат изборите, това зависи от новоизбрания президент Радев", каза Карадайъ.

Според него независимо каква е системата - тя само преразпределя мандати. Властта и мандатите се дават с гласовете на народа. Затова ние сме длъжни да си вършим нашата програма, която може да се реализира и да убедим избирателите да гласуват за нас. Всичко останало е следствие на гласа на хората. Последните 25 г. сме видели, че тези които правят промени с оглед, че ще има служебен авантаж с оглед на проведените избори, винаги се връща като бумеранг това, което са променяли.

Откакто Борисов е на политическата сцена той има такова поведение - променливо, заяви Карадайъ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика