Карадайъ: Резултатите от предсрочни избори няма да ни харесат

890
Карадайъ: Резултатите от предсрочни избори няма да ни харесат
Снимка: БГНЕС

България има нужда от стабилно редовно правителство. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него избори, без да са изведени поуките, ще повторят резултата от последните две години. "Резултатите не просто няма да ни харесат, те ще донесат нежелани последици за развитието на политическата система". 

"Избори, без създаване на нормалност сред политическите субекти, не са решение", каза още Карадайъ. Той декларира, че изборите не ги притесняват. 

"Всички партии да загърбят политическия егоизъм и да седнат на масата на преговорите, за да разпишем приоритетите за страната, които ще я изведат от кризите. Днес не е важно кой първи ще изрече в декларация приоритетите за България, за да се нарече новият герой-спасител и да лепи етикети на останалите. Днес е важно кой ще работи безкористно за България. Време е за отговорност", призова той. Още: Денков: Най-важното е да изберем редовно правителство

"Отговорността пред обществото и бъдещето на държавата изисква да намерим решение за редовен кабинет с ясен хоризонт и конкретни задачи за изпълнение. Народът очаква това от нас. Това е основното ни задължение. Няма да има оправдание за никого, ако се провалим в този опит", категоричен бе председателят на ДПС.

"Хората очакват основните теми от дневния ред на обществото да са основни теми на политиците", отбеляза той и добави: "Хората ни дават ясен знак, че ни дават шанс да преодолеем политическата криза, кято ни води към институционален срив. Демонстрират изключително търпение и ние не трябва да пропиляваме тази възможност".

По думите му недоверието на обществото в политиците и парламента не може да се реши с едни предсрочни избори.

"Преди следващите избори политиците трябва да успеем да покажем нов модел на поведение и нов подход за решаване на проблемите на хората", каза Карадайъ.

"През последните години избори се печелят от месии и герои-спасители, които казват, че ще махнат лошите и с това ще решат проблемите на хората, като преди това са създали образа на лошия в лицето на политическия си опонент. Държавата не може да се управлява по този модел. Проблемите на хората се задълбочават и независимо от популизма и медийния комфорт, те виждат, че не става, защото тези политически сили се оказват силни само в противопоставянето, омразата, отрицанието и създаването на лош образ на опонента. Тези политически сили нямат капацитета да управляват. Затова положението не е очакваното от хората".

Според него решението е в това "да сме откровени с хората и да спрем с лъжите". "Трябва да се научим да поставяме национални приоритети и да имаме дългосрочна визия за развитието на държавата", посочи той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика