Карадайъ: Властта от самото начало беше порочно зачената

1081
Карадайъ: Властта от самото начало беше порочно зачената
Снимка: БГНЕС

Властта от самото начало беше порочно зачената и провалът беше предначертан. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на групата.

Според Мустафа Карадайъ в рамките на този парламент не може да се очаква работа, освен предизборна кампания, която вече се провеждала.

Карадайъ: Няма мнозинство в НС, най-добрият изход за предсрочни избори

След като няма управляващо мнозинство най-добрият вариант и изход от тази ситуация са предсрочни парламентарни избори, за да се сформир...

В това НС има поне 150 народни представители, готови да съставят аритметично мнозинство и да излъчат кабинет. Тогава защо се разпуска Народното събрание, запита Карадайъ и посочи отговора - липса на сходство в управленските програми на партиите, формиращи мнозинство и отсъствието на обща ценностна платформа на тези партии, предаде БГНЕС.

Лидерът на ДПС е убеден, че няма стабилна власт без управленска програма на ценностна основа. От друга страна, изтъкна, че ГЕРБ предпочете да управлява с партии, които не споделят икономическата, фискална и данъчна политика от програмата на ГЕРБ, да управлява с партии, които не споделят общите европейски ценности, а дори отричат евроатлантическата ориентация на България.

„Основният проблем, който провали кабинета и този парламент, е формулата за конструирането на властта. Президентските избори се превърнаха в начало на ново управление в страната след предсрочни парламентарни избори“, убеден е Мустафа Карадайъ.

Той отправи апел всички политически сили да отговорят по достойнство на очакванията на българските граждани. От друга страна Мустафа Карадайъ е категоричен, че ако партиите заложат на популизма и езика на омразата, се отдалечават от така необходимата стабилност.

Карадайъ: ГЕРБ направи пореден политически гаф днес

Оценяваме акта на прекратяване на заседанието на парламента като поредния политически гаф на ГЕРБ. Това заяви днес лидерът на ДПС Муста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com