Караджов: Петков си фантазира за "бебетата на Гроздан", доскоро ме наричаше "добър пример"

8913
Караджов: Петков си фантазира за "бебетата на Гроздан", доскоро ме наричаше "добър пример"
Снимка: БГНЕС

"Кирил Петков живее в два различни свята - един от тях е на фантазията. Той си фантазира". Това заяви пред bTV вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов, който бе един от основните фактори за разпада на коалицията, след като бе обвинен от Петков, че е искал близо 4 млрд. лв. от бюджета за непрозрачни харчове за пътните фирми.

Караджов показа протокол от 27 май 2022 г. – 10 дни преди ИТН да напусне коалицията. "Понеже ме обвиняват, че съм искал пари за някакви фирми, там Кирил Петков протоколирано казва: „Гроздан е добър пример за поставяне на отговорността пред личността, защото е важно да се движим напред“. Това е казано на коалиционен съвет, пред лидерите на всички партии", твърди вицепремиерът в оставка.

ИТН: Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ

Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ. Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на брифинг в парл...

В същото време Петков наричаше Караджов „политически брокер“. "Това е в частта, когато бях нападнат, когато внесохме в НС решението да се развърже възможността да ремонтираме пътищата. За летния период нямахме изобщо договори", каза регионалният министър в оставка.

"10 дни преди да напуснем той има добро отношение – ние сме конструктивни и отговорни дотогава. Не мога да си представя каква е тази сила, която да съчетае двойствеността в личността на Кирил Петков. Как 10 дни по-късно аз съм задкулисие?", заяви Караджов.

Той прочете и документ за това какво Петков е казвал за Слави Трифонов: "Проблемно е невдигането на телефона от лидерите на ИТН, дори да не се съгласяваме, трябва да можем да водим диалог".

"10 дни преди да ни обвини за мафия и задкулисие, продължава да търси Слави Трифонов, Тошко Йорданов. Той продължава да търси мафията. Когато през март тези отношения вече са се били счупили, трябва да се сетиш, че единият ти партньор вече с единия крак си е тръгнал от коалицията. Аз бях изпратен, за да се подобрят тези отношения и горе-долу 2 месеца успях да балансирам между тези две състояния", каза Караджов.

Кирил Петков: Властта не е на всяка цена, нашата битка ще бъде с години

Властта не е на всяка цена, каузата е на всяка цена. Това заяви в интервю за БТВ премиерът в оставка Кирил Петков. "Аз съм много горд ...

"Петков ми е показвал дълги фермани, sms-и, които пишеше на Слави Трифонов. И там нямаше такива неща за мафия", каза още той. Показа и папка, която нарече "торбата с лъжи на Кирил Петков". 

Вчера пред bTV премиерът в оставка обяви, че вместо да даде 2 милиарда лева на 8 човека, наречени от самия Караджов "бебетата", те са отишли за пенсионерите, младите семейства, за бизнеса - чрез актуализацията на бюджета. В една дискусия, според Петков, Караджов казал: „Тези пари трябва да стигнат до моите бебета“. "Парите, които той искаше, отиваха в същите тези строителни фирми, които са свързани с АМ „Хемус“. Караджов каза, че това са български строителни фирми, които трябва да си получат парите, за да може пътищата да не са в ужасно състояние. Но имаше непрозрачни поръчки", заяви Петков.

"Фантазията на този човек надминава всички граници", обяви Караджов. "Не знам за какви бебета говори. Тази дума не е част от моя речник. Сещам се за един разговор, близък до този, в който му казвах, че е баща на всички и трябва да има държавнически подход. Ако тези фирми спрат да строят, ще загубим човешки животи – трябва да говориш държавнически, казах му. Приеми, че тези хора са твои деца. Това стана някаква негова шега заради развихрената му фантазия. Аз в децата си мога да се закълна, че не съм казал нищо за никакви бебета", заяви още вицепремиерът в оставка.

Той показа публикация от 10 септември 2021 г. и заяви: "Вижте, Асен Василев и служебните министри искат да разплатят 1,3 млрд. на бебетата. Това е половин година преди аз изобщо да се появя на сцената. Бебетата са на Асен Василев и на Кирил Петков".

АДФИ констатира сериозни нарушения при строежа на магистрала "Хемус"

При проверка на Агенция за държавна финансова инспекция в Агенция „Пътна инфраструктура“ относно изграждането на магистрала...

Според него коалицията се е провалила заради "неумението на "Промяната" да работят в коалиционен формат с консенсус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика