Каракачанов: Българската армия не е само авиацията

3940
Каракачанов: Българската армия не е само авиацията
Снимка: ВМРО

Ако досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите, ако ние подпишем договор със САЩ, ще лети на крилете на най-добрия боен самолет. Така министърът на отбраната Красимир Каракачанов отговори пред журналисти на президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Военният министър заяви, че от 2004 година са били само илюзии. „14 години нашите пилоти летяха на крилата на илюзиите, сега при сключване на договор ще летят на крилата на най-добрия боен самолет”, каза Каракачанов.

Каракачанов: Малката коалиция не е стабилна

Малката коалиция не е стабилна. Гласуваме за самолетите – две от партиите гласуват „против” с несериозни аргументи. Д...

Той посочи и че Българската армия не е само авиацията. ”За година и девет месеца не помня друго правителство и друг министър да е вдигал заплатите на военнослужещите с близо 20%, всяка година по 10%. Не помня да са предприемани такива мащабни проекти за възстановяване на съществуващата бойна техника. Защото българската авиация не е само новият самолет, българската авиация е и съществуващите към момента изтребители, бомбардировачи и учебни самолети, хеликоптери и други средства. До момента за тях не бяха отделяни необходимите средства. Българската авиация е и онези транспортни летателни средства като Спартан-ите и Кугъри-те, които бяха закупувани преди десетина година, за тях също бяха отделени средства за тяхната изправност”, заяви Каракачанов.

Той посочи и че за първи път, откакто беше премахната наборната военна служба, 2018г. за пръв път постъпилите в армията са повече от тези, които са напуснали.

В отговор на въпрос дали открива някъде грешка, за да твърдят от такова високо ниво за бутафорен конкурс за изтребителя, Каракачанов каза, че това е война между институциите. „Да твърдиш едно подобно нещо и то многократно, това за мен е война между институциите, която е абсолютна излишна. За мен. Аз не съм си позволявал да нападам която и да е институция, дори когато съм бил в опозиция, критикуваш - един, друг, втори, трети за грешки. Но тази война между институциите не е полезна нито за президентската институция, нито за парламентарната демокрация, нито за изпълнителната власт. Така че колкото по-рано тези неща бъдат осъзнати от българските политици и спрат, толкова може би по-рано и българите ще започнат да си връщат доверието към институциите”, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика