Каракачанов: Електронното гласуване е тарикатлък, невинен до доказване на противното - също

2780
Каракачанов: Електронното гласуване е тарикатлък, невинен до доказване на противното - също
Снимка: БГНЕС

Това е въпрос на тълкуване. Да си вземаш заплатата както депутат и да не ходиш на работа (отказаха се вчера) – а, добре. Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов започна разговора с водещия на сутрешния блок на Българската национална телевизия Даниел Михайлов.

Според Каракачанов ходът на БСП да напусне парламента е предизборна кампания, но той лично така не е правил никога.

Вълчев: Нямаме противоречие с концепцията на Каракачанов за образованието

Нямаме противоречие с концепцията на Красимир Каракачанов в частта ѝ за образованието. Това каза министърът на образованието Красимир В...

Лидерът на ВМРО похвали Бойко Борисов за реакцията му за преференциите, като уточни, че Борисов научил от него на конференцията по сигурността в Мюнхен какво е станало. Може би премахването на мажоритарния вот е сметка да се задържи властта, добави Каракачанов. Според него такива изменения само действали против този, който ги прави. Ако искаме да не караме хората да псуват на майка парламентаризма, трябва да спрем с всякакви тарикатлъци, каза още Каракачанов, като в тарикатлъците включи и електронното гласуване, което било отхвърлено навсякъде.

Същевременно Каракачанов отрече, че бил давал ултиматум да напусне правителството, ако не бъде приета концепцията му за ромската интеграция. Той е категоричен – проблемът с ромите сега бил 20 пъти по-голям, отколкото през 1990 година. Нямаше някакви измислени правозащитни организации, които да ходят да защитават изнасилили възрастни жени, защото при ареста полицай им ударил шамар, образно се изрази лидерът на ВМРО по отношение на основния принцип на правовата държава – невинен до доказване на противното. Според Каракачанов това ставало, защото "сме се юрнали" да изпълняваме каквото каже Брюксел, каквото каже Вашингтон.

Вицепремиерът обвини критикуващите концепцията му за ромска интеграция, че не са прочели 8 странички, но тръгнали да дават акъл, но веднага уточни, че не говорел за Валери Симеонов – коалиционният му партньор, който не се съгласи безрезервно с тезите в концепцията. Искам това да бъде концепция на държавата България – всеки един, който има подобни идеи, разумни предложения, съобразени със законите на Република България, да бъде така добър да ги представи, призова той и уточни, че бил получил над 300 предложения за подобряване на концепцията, от които една трета били разумни.

С какво се занимава Европа – с джендъри и всякакви глупости. А светът не е еднополюсен, има трети център – Китай. В Европа се наводни с мигранти, води се война, има сериозно напрежение на Западните Балкани – на фона на всичко това, на фона на конфликтите в самата Европа, Европа си измисля проблеми и се занимава с тях. Ще правим анкети, в които питаме дали е момче, момиче или друго – какво друго, марсианче ли? Ще махаш коледните базари и ще ги прекръстваш на зимни, за да не дразниш тези, които идват в Европа да се възползват, продължи Каракачанов и сравни това поведение с идеологията на СССР – от Брюксел налагали марскистки идеализъм, който бил същият като глобалния либерализъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика