Kаракачанов: Ремонтът на МиГ-овете ще излезе по-евтино, ще сключим договор с производителя

2144
Kаракачанов: Ремонтът на МиГ-овете ще излезе по-евтино, ще сключим договор с производителя
Снимка: БГНЕС

В момента сме подготвили рамков договор, след което ще сключим договор директно с производителя. Тоест на българския данъкоплатец ремонтът, поредният ремонт на МиГ-овете ще му излезе по-евтино. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано днес излезе информация от ТАСС, че Каракачанов заявил, че България приключва подготовката на договор с Руската самолетостроителна корпорация (РСК) "МиГ" за ремонта на изтребителите МиГ-29. „Процедурите по обжалване на това споразумение от страна на украинската компания са завършени, но договор в дадения момент с РСК "МиГ" засега не е подписан. Разчитаме да сключим споразумение възможно най-бързо", каза министърът на отбраната.

Светльо Витков предизвика Каракачанов да се превърти като президента (ВИДЕО)

Светьо Витков изглежда е приел с интерес новината за спортните умения на Румен Радев, който направи коремно превъртане на 360 градуса п...

Пред журналисти днес той коментира ситуацията с няколко риторично зададени въпроса - Какво правим, ако ние не ремонтираме нашите самолети и не ги поддържаме? Означава ли, че тези хора, които днес се правят на най-големите атлантици, какво предлагат тези хора? България да спре да има авиация, да няма кораби, защо?

"Логиката е проста, или може би въпросът е друг? Защо когато предишни министри сключваха сделки за ремонт и поддръжка на същите тези Миг-ове, които имаме МиГ 29, но го правеха през фирми-посредници и тези фирми-посредници пак доставяха резервните части от Русия, от РСК МиГ, защо тогава ги нямаше тези атлантици да викат и да скачат, може би защото сега няма комисионни, задавам този въпрос. Тъй като ние в момента сме подготвили рамков договор, след което ще сключим договор, директно с производителя.

Тоест на българския данъкоплатец, ремонта, поредния ремонт на МиГ-овете ще му излезе по – евтино. Или може би поради факта, че този път няма да има фирми-посредници, няма да има някой който ще спечели някой лев на гърба на българския гражданин, на гърба на Българската армия това дразни някои хора? Този въпрос задавам. Защо преди една година, когато края на 2016 г. беше сключен договор от моят предшественик, който е пръв НАТО-вец, сред НАТО-вците, както е известно, за 65 млн. лв. за 10 двигателя от Русия. Пак от Русия, не от луната, не от Канада, не от някъде другаде, защо тогава нямаше протести. Каква е логиката? Аз просто едно нещо се сещам, че този път няма да има фирми-посредници, някой няма да спечели от тази работа и е недоволен. Нека да ме опровергаят", заяви Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика