Казак: Управляващите ще трябва да свикнат с протестите

452
Казак: Управляващите ще трябва да свикнат с протестите
Снимка: БГНЕС

Управляващите ще трябва да свикват с протестите. И то истински, не платени и организирани от някого. Така депутатът от ДПС Четин Казак коментира снощните протести пред Народното събрание срещу измененията в Изборния кодекс.

По думите на Казак в момента изборните правила са "един тюрлюгювеч". "Има 2 милиона българи, които живеят в чужбина, не може да отнемаме правото им на глас. Хиляди хора се редят на опашки, за да гласуват", каза още депутатът, коментирайки промените в кодекса, които предвиждат избирателни секции в чужбина да се разкриват само в посолства и консулства.

Без агитация на майчин език и в новия Изборен кодекс

Отпадане на забраната за агитация на майчин език не намери място и в новия Изборен кодекс. Това стана след отхвърляне на предложените о...

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов от своя страна каза, че дори не е разбрал, че снощи е имало протест. "Не съм чул никакви искания, ние работихме до 12 часа", каза депутатът. 

Георг Георгиев от ГЕРБ пък каза, че хората имат право да протестират. "Демократично общество сме, естествено, че имат това право", коментира народният представител. По думите му не може да се говори за полицейско насилие пред Народното събрание снощи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика