Кирил Петков назначи 13 заместник-министри

6370
Кирил Петков назначи 13 заместник-министри
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени тринайсет заместник-министри.

Това съобщи правителствената пресслужба.

На длъжността заместник-министър на енергетиката са назначени Данаил Николов и Пламен Данаилов.

Данаил Николов e строителен инженер по образование, има също магистърска степен по икономика „Енергийни пазари и услуги“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е дълги години в НЕК АЕД, като последната заемана от него позиция в дружеството е ръководител производствено поделение.

Пламен Данаилов е финансист, завършил е УНСС в София. В рамките на професионалната си кариера е работил основно в частния сектор като финансов мениджър. През последните близо десет години е управляващ съдружник във финансова консултантска компания.

От длъжността заместник-министър на енергетиката са освободени Мирослав Дамянов, Ива Петрова и Георги Самандов.

Владимир Харизанов е назначен на длъжността заместник-министър на спорта. Харизанов е магистър по строителство на сгради и съоръжения със 17-годишен проектантски и мениджърски опит. Притежава допълнителна магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ към Johan Cruyff Institute, Барселона. Работил е предимно в частния сектор, а през 2017 година е заемал длъжността главен експерт в Министерството на младежта и спорта.

От длъжността заместник-министър на младежта и спорта на длъжността заместник-министър на спорта е преназначена Яничка Труева.

На длъжността заместник-министър на земеделието са назначени Момчил Неков и Иван Христанов.

Момчил Неков е магистър по международни икономически отношения от УНСС и доктор по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода от 2014 г. до 2019 г. е член на Европейския парламент, като е работил в Комисията по култура и образование и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Преди 2014 г. е работил в Комисията за защита на личните данни.

Иван Христанов по образование е икономист от УНСС. Работил е основно в частния сектор, в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Бил е в ръководството включително на една от двете компании в България, утвърдени от ЕИФ на ЕК за инвестиране в малки и средни предприятия по Програма за Дялово Финансиране Джереми.

На длъжността заместник-министър на културата са назначени Юрий Вълковски и Бойко Кадинов.

Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в кат. „Обществени сгради“.

Юрий Вълковски е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“ (40 под 40). Бил е заместник председател на творческия съвет на столична програма „Култура“. Работил е също така в сферата на проектирането и разработването на програми за подкрепа на социални и културни предприемачи. Съосновател е и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация.

От поста заместник-министър на културата са освободени Борислава Танева и Пламен Славов.

От длъжността заместник-министър на финансите е освободена Людмила Петкова, като на същата длъжност е назначена Росица Велкова-Желева.

Politico: Кирил Петков залага на бизнес подход за ваксинацията срещу КОВИД и Северна Македония

На бизнес подход за решението на два от най-сериозните актуални проблеми на България залага българският премиер Кирил Петков. Тактиката...

Росица Велкова-Желева е магистър по „Финанси“ на УНСС. Има повече от 20-годишен опит в Министерството на финансите, където включително е заемала поста заместник-министър.

На длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Петър Грибнев и Любомир Бакаливанов.

Петър Грибнев от юли 2021 година досега е зам.-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“, София. Завършил е Медицинския университет в София.

Любомир Бакаливанов е бил заместник-министър на здравеопазването в служебното правителство през 2014 г. В периода 2017 г. – 2019 г. е председател на Съвета на директорите на Националната кардиологична болница.

От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Александър Златанов и Тома Томов.

Любомир Стефанов: Въпрос на време е Бойко Рашков и България да бъдат осъдени в Страсбург или в Люксембург

Противоречието ГЕРБ и Бойко Рашков е фиксация, каза по БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ: "Няма значение кой е мини...

Явор Пенчев и Деляна Иванова са назначени на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Деляна Иванова е народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Организационно развитие“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава управленски опит в сферата на банковото дело и управлението на риска.

Явор Пенчев в продължение на повече от 15 години упражнява самостоятелна практика като адвокат. Практиката му е в сферата на търговското право, облигационното и административното право. Юридическото си образование е завършил в СУ „Св. Климент Охридски“.

От длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Нина Стоименова, Валентин Граматиков и Иван Шишков. От поста заместник-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска. Ивелина Пенева, Красимир Киряков и Орлин Япраков освобождават поста заместник-министър на икономиката.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика