Кирил Петков: Не бих дал празен чек на никого

7904
Кирил Петков: Не бих дал празен чек на никого
Снимка: БГНЕС

"Аз не бих дал празен чек на никого". Това заяви в предаването "На фокус" по Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков по повод първия мандат за съставяне на редовен кабинет, който ще бъде връчен на ГЕРБ-СДС.

"В условията на първия мандат сме, където ГЕРБ трябва да вземат своето решение. Могат да говорят с ДПС. И България се връща към същите схеми през годините. Могат да говорят с нас. И това има своите ограничения. Разбирам, че са трудни разговорите. Ако те все пак решат да видят какво правителство на малцинството ние ще направим, тук може да се влезе в разговор за политики. Не бих дал празен чек на никой. Предполагам, и те не искат да ни дадат", категоричен бе той.

ПП-ДБ след консултациите: Парламентът ще работи поне до средата на юни

Това, което дискутирахме и президентът също каза, е, че поне до 15 юни трябва да работи парламентът, за да може да бъде приет бюджет. Т...

"Ние казваме: Не можем да подкрепим първия мандат и не искаме участие на ГЕРБ министри в нашето правителство, но искаме правителство", посочи бившият министър-председател. Той допълни, че ако бъдат поканени на разговори от ГЕРБ, ще отидат, за да говорят за политиките, по които биха работили с втория мандат.

"Важното е дали ще можем да свършим определена работа за определено време, а не дали се харесваме. Това не е някакъв инат. 620 000 човека гласуваха на едни наши обещания и ние искаме да вкараме стандарт в политиката, че това, което обещаваме, ще го изпълним. Нямаме пречка да влезем в разговор какво едно наше правителство би изпълнило. Не трябва да се чака нищо", коментира още Петков.

"Ще бъде ужасно трудно едно правителство на малцинството. Но също осъзнаваме, че са толкова големи националните приоритети, толкова е голяма тежестта на държавата, че е само въпрос на отговорност да се направи тази стъпка. Мен не ме е страх, че ще бъдем свалени след още някой месец, ако се направи такова правителство", заяви Петков.

"На скрити игри няма да си играем. Ще си играем с ясни прозрачни политики и мандати на хора. Това разделяне на изпълнителна власт и контрола на изпълнителната власт не ни притеснява, защото няма задкулисие при нас", категоричен е Петков.

Съдът спря делото на Петков срещу Борисов заради имунитет

Делото на бившият премиер Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е спряно от Софийския районен съд. То бе образувано по жалба ...

"Ние сме една доста голяма група - 6 партии, направени от свободни хора, които могат да комуникират. И накрая излизаме с обща, координирана, цялостна позиция. Никой не ти нарежда, никой не ти казва. Знаем, че съединението прави силата. Така е в нашата група", категоричен бе съпредседателят на ПП. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика