Кой стои зад организираното нападение срещу Джумая джамия?

18606
Кой стои зад организираното нападение срещу Джумая джамия?
Снимка: БГНЕС

ДПС излезе с официална декларация, с която остро осъжда вандалското нападение срещу Джумая джамия в гр. Пловдив. Предоставяме ви пълния текст на декларацията, подписана от председателя на партията Лютви Местан:

ЦОБ и ПГ на ДПС осъждат остро вандалското нападение срещу един религиозен храм - Джумая джамия в гр. Пловдив. По същество това е взлом в неприкосновената територия на човешката съкровеност. Категорично не приемаме внушенията, че това са прояви на спонтанни граждански протести минимум защото вандалите бяха предвождани от Кмета на Карлово, а противозаконните прояви станаха възможни със съдействието на пловдивския Кмет, който е отказал да се съобрази с препоръката на МВР да не разрешава проявата.

Местан: Не се разграничаваме от Хафъзов

Някои колеги от БСП, както и напусналите пленарната зала не са разбрали какво стои зад тези имена. Те затова очакват разграничение от м...

Важен е въпросът и за отговорността на парламентарно представените политически сили, защото гражданският мир в страната се нуждае от истинска политическа ангажираност и убедено и непрекъснато противостоене на етно-религиозната омраза, а не от фалшива загриженост.

Затова поставяме въпроса кои тъмни сили стоят зад несъмнено добре организираното, а не спонтанно поругаване на Джумая джамия.

Целта безспорно е и политическа - сваляне на Кабинета чрез етнически конфликт. Тезата не се нуждае от други доказателства. Достатъчно е да припомним, че нечия ръка насочи протеста срещу офисите на ДПС в Пловдив и призовава за гражданско неподчинение.

Особено неприемлив е уличният натиск върху независимата съдебна власт, което проявява вандалския акт като насочен и срещу правовия ред в страната.

Според Местан спорът между Цветанов и Пеевски е оздравителен

Има много проблеми на сигурността на България и на българските граждани, които несъмнено трябва да се решават от Цветлин Йовчев и екипа...

ДПС вярва в здравия разум на българския народ и в неговите толерантни корени и благодари на духовниците от други религии, както и на всички български граждани, които осъдиха остро и искрено тези недопустими в демократичното ни общество прояви.

Очакваме Правителството и най-вече правоохранителната система на страната да предприемат всички необходими действия за разкриване на подбудителите и на организаторите и за предотвратяване на по-нататъшни действия на задкулисието срещу правовия ред в европейска България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика