Корнелия Нинова: ГЕРБ, ПП и ДБ са едно и също в политиките. Карат се само кой е по-корумпиран*

3435
Корнелия Нинова: ГЕРБ, ПП и ДБ са едно и също в политиките. Карат се само кой е по-корумпиран*
Снимка: bsp.bg

Алтернативата на този десен, либерален, джендърски, военолюбив съюз, е БСП

„Сега двубоят е между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ и се следи кой ще е първа политическа сила. ПП и ГЕРБ не са алтернатива едни на други. ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също. И ще ви докажа през политики защо е така.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с избиратели в Плевен.

- „ПП, ДБ и ГЕРБ заедно искат да се премахват паметници и да се заличава паметта на България, историческата памет – видяхте решенията в СОС за премахването на Паметника на Съветската армия;

- Те са заедно в позицията да се изпраща оръжие за Украйна;

- ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно за джендър идеологията;

- ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно в пазарния фундаментализъм. Те казват: „Държавата не трябва да се меси на пазара, той трябва сам да се регулира и сам да определя цените“. Но ние виждаме какво става сега. Сега ситуацията е такава, че има нужда от държавна намеса и здрава държавна ръка, която да помогне и на икономиката, и на семейството.

- Те са заедно и в това да имаме дефицит под 3%, за да влезем веднага в Еврозоната, но това означава орязване на разходите - от болници, от училища, от заплати, от всичко. Не можем да си позволим да оставим българския народ в тази криза още по-беден;

- Те гласуваха заедно и за закупуването на новата ескадрила F-16, в най-критичния момент, когато имахме нужда тези пари да стигнат до всяко семейство. Те се карат единствено за това кой е по-корумпиран. ПП и ДБ казват: “ГЕРБ открадна милиони от асфалта“. ГЕРБ казва: “ПП сключиха договори с посредници за газ и откраднаха милиони“. Но в съществените политики те са едно и накрая ще се съберат“, каза Нинова.

„Алтернативната на този десен, либерален, джендърски и военолюбив съюз, е БСП - лява, социална, национално отговорна партия. Ние сме против джендър идеологията, за неутралитет във войната и за мир, за запазване на българските паметници, за активна роля на държавата в икономиката”, допълни тя.

„Джендър идеологията вече е тук. Мислехме, че този проблем е забравен с отхвърлянето от Конституционния съд на Истанбулската конвенция и обявяването ѝ за противоконституционна. Но нищо подобно. Съдът по правата на човека в Страсбург осъди Литва за това, че беше спряла книжка в училищата за хомосексуално обучение. Европейският парламент преди две седмици прие решение да се ратифицира Истанбулската конвенция от името на Европа и да важи за всички държави, въпреки че шест държави сме против. Показахме ви вчера български учебници по „Човек и природата“, в които вече има такива текстове. Ние казваме, че хората над 18 години, пълнолетните, са свободни да решават как да живеят живота си и с кого. Те не бива да бъдат преследвани, не бива да допускаме хомофобия, език на омразата. Но децата не закачайте! Нашата битка е за българските деца. Искаме да спасим душите на българските деца, да спасим традиционното българско семейство и ценностите. Защото в този толкова противоречив свят, най-важното си остават най-близките ни хора – семейството и децата“, категорична е тя.

По време на срещата Нинова припомни постиженията на БСП в социалната сфера и отбеляза, че за да е възможно осъществяването на силна социална политика, е нужна работеща икономика. Лидерът на БСП допълни, че партията има сериозна програма за стабилизиране на българската икономика и за подкрепа на малкия и средния бизнес.

Нинова отбеляза и необходимостта от независима енергетика: „Белене“ трябва да стане и може да стане – няма да се откажем нито от вашите подписи, нито от хилядите подписи, които събрахме тогава на референдума, нито от икономическата и пазарната логика. Наистина огромна инвестиция, тук има оборудване, то трябва да бъде използвано и то може да носи на България по-ниски цени и по-ефективна икономика, както и работни места. И не само за Плевен, аз съм сигурна, че тук ще дойдат хора и от други региони. Инфраструктура ще се построи, ще даде живот на съпътстващи дейности. Затова ние ще продължим нашата битка за изграждане на АЕЦ „Белене“, категорична бе тя.

Лидерът на БСП припомни, че преди години е започнала политика, според която ядрените централи трябва да се закриват, но сега е точно обратното: „Европейската комисия обяви ядрената енергия за чиста енергия, за зелена енергия и да се стимулира строителството на ядрените централи. Това се прави в редица държави. Само тук се отказаха от този български национален интерес, затова ние от БСП ще го защитаваме и ще се борим за него“, допълни председателят на партията.

По думите на Корнелия Нинова, най-тревожният проблем пред българите сега, е високата инфлация, високите цени и ниските доходи. И въпреки постиженията на БСП в социалната сфера, които подпомогнаха българското семейство, инфлацията изяжда увеличенията, за които успя да се пребори БСП.

„Трябва да продължим политиката за повишаване на доходите и за борба с високите цени. Ние предлагаме временно, за три месеца, решение за овладяване на цените и това е таван на цените. Първия път, когато го казахме, всички реагираха бурно против. Чувам в последните дни, че се допуска да се въведе някакъв таван на надценките. Ще им узреят главите, но ще е късно. Този таван на цените го предлагаме поне отпреди 8 месеца, защото виждаме какво правят в Европа. Има таван на цени, наложен в европейски държави и не е вярно, че стоките са изчезнали от рафтовете. Сигурно пътувате до Гърция, там има таван на цените. Да сте видели да са изчезнали стоки? В Гърция инфлацията е 6,7% и не се е вдигнала от това, че има таван на цените, но помогна на домакинствата", каза Нинова и посочи, че таванът на цени е временна мярка и изброи дългосрочните политики, с които трябва да се заеме държавата, сред които политика за възстановяване на българското земеделие, на българските плодове и зеленчуци, мляко и месо и още редица мерки.

Нинова отбеляза необходимостта българите да излязат и да гласуват, защото от това зависи как и накъде ще продължи България, но зависи и животът на всеки един от нас и на всяко семейство.

Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината”, завърши Нинова.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за кампания за Парламентарни избори 2023 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com