Корнелия Нинова не иска да прави правителство - иска Бюджет 2017 и промяна на изборната система

3836
Корнелия Нинова не иска да прави правителство - иска Бюджет 2017 и промяна на изборната система
Снимка: БГНЕС

Поздравявам ви, че гласувахте. Когото и от двамата кандидати да сте предпочели, имате нашето уважение, че имате мнение и го отстоявате. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след победата на червената кандидат-президентска двойка Румен Радев - Илияна Йотова.

Ще се борим да сме първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори, добави Нинова, която беше категорична, че в рамките на този парламент БСП няма да прави правителство. Няма да приемем покана от ДПС за сформиране на правителство в рамките на това Народно събрание, подчерта председателят на БСП.

Бойко Борисов подаде оставката на второто си правителство (ВИДЕО)

Има вече нова политическа ситуация в България. От резултатите от изборите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство. Не сам...

240 000 членове на ГЕРБ дадоха вота си за Румен Радев, 200 000 души от ДПС, 140 000 души от „Патриотичния фронт”, по 80 000 от Реформаторския блок и АБВ, изброи лидерът на БСП, без да казва откъде има тези данни. Радваме се на победата - заслужена, чакана от години. От социологическите проучвания виждам, че тази победа носи голям ръст на БСП. Надявам се, че това ще продължи и ще дадем на народа си алтернатива в политиките, подчерта Нинова.

Между нас има един лидер, който се опитва да внушава страх и дестабилизация в страната. Добре е, че г-н Борисов поне веднъж е последователен и си подаде оставката. Призовавам другите лидери на партиите в парламента да бъдат разумни – да приемем Бюджет 2017 и да седнем за разговор да променим изборните правила така, както го поиска народът ни на референдума, завърши Корнелия Нинова, която хем се обърна към ГЕРБ да се включи, хем каза за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е държавник. Естествено, че г-н Борисов е държавник, но последните му действия не кореспондират с това - той заложи съдбата на кабинета си и на България заради собственото си его. Държавникът трябва да е готов да споделя властта, добави и новият президент Румен Радев.

Относно съдебната реформа, Нинова обясни, че трябвало много устойчивост. Ще предложим нашето виждане, което да обсъдим с всички политически сили и да има национално съгласие. Досега основната ни разлика с ГЕРБ беше в целта - нашата цел е да има бърз, справедлив съдебен процес, като решенията на съда да бъдат вземани на база закона, а ГЕРБ искаше да овладее съдебната власт, каза още председателят на БСП.

За Велико народно събрание Корнелия Нинова припомни, че трябват 2/3 от Народното събрание, за да има старт на процедурата, а досега този парламент не можел да постигне такова съгласие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика